Hetvenkétezer jegyet vettek meg egy zártkapus futballmérkőzésre, ráadásul szándékosan

Megosztás

A csapat szurkolói kezdettől fogva tudták, hogy magát a meccset biztosan nem fogják látni, de a nehéz járványhelyzetben ezzel szerették volna támogatni kedvenc sportegyesületüket. Ez igen!

72 112 jegyet vásároltak a német focidrukkerek a Dynamo Dresden és az SV Darmstadt 98 közti kupameccsre. Ez a hír elég fura lenne még világjárvány nélküli időkben is, hiszen a szebb napokat is látott csapat stadionja csak 32 ezer férőhelyes. Most azonban a koronavírus elleni intézkedések miatt nézők nélkül zajlanal a meccsek Németországban is, így a 72 ezer jegytulajdonosból pontosan nulla lehetett ott, hogy lássa a mérkőzést (amin egyébként a vendégcsapat sima 3:0-ra nyert).

Sportszerető közönség

A drezdai csapat drukkerei nem is akartak személyesen ott lenni a meccsen, az 5 eurós jegyárat a klub támogatásaként fizették ki. A Bundesliga profi futballklubjait eléggé megviseli a járványhelyzet, hát még az alacsonyabb ligákban játszó csapatokat, ahol a bevétel nagyobb része származik a jegyeladásokból.

A Dresden meccseire egyébként a harmadosztály ellenére elég sokan kíváncsiak általában – a mostani 72 ezres jegyeladás alig a háromszorosa volt a tavalyi átlag nézőszámnak. Ugyanebben a szezonban a magyar első osztály meccseinek átlagos nézőszáma 3200 volt (hivatalosan…).

Telex.hu

Kapcsolódó cikkek