Ötletes! Találó és kemény címlappal hívta fel a figyelmet egy helyi lap, milyen szinten nyirbálják Orbánék az önkormányzati pénzeket

Megosztás

Nagyon sokan még mindig nincsenek tisztában azzal, mennyi önkormányzati pénzt vont el a kormány és utalja már saját magának a vírushelyzetre hivatkozva. Miközben a haveroknak azért mennek a milliárdos állami megrendelések. Egy lap igencsak ötletes címoldallal jelentkezett, hogy felhívja erre a figyelmet.

Félig úgy néz ki az Újbuda című önkormányzati lap legújabb száma, ahogy egy önkormányzati lap kinézni szokott: nem túl izgalmasan. De a másik felével együtt már elűzi az unalmat:

Arra hívják fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésre hivatkozva a kormánya sorra jelenti be az olyan intézkedéseket, amelyek az ország összes önkormányzatát, köztük Újbudát is lassan fenntarthatatlan helyzetbe hozzák. 

Belül részletezik is az elvonások mértékét, ami idén 4, jövőre akár 10 milliárd forint is lehet összesen csak ebben a kerületben.

Elhihetjük, Miskolcon sem jobb a helyzet, sőt, sokkal rosszabb, a kormány kivérezteti az önkormányzatokat

Mint írják, a sokmilliárdos elvonások már nemcsak a tervezett fejlesztéseket érintik, hanem az önkormányzati intézmények (szociális rendszer, bölcsődék, óvodák, köztisztaság, városüzemeltetés) napi működését is veszélyeztethetik. Mindezt úgy, hogy az önkormányzatoknak is vannak többletfeladataik a járvánnyal kapcsolatban, de ezekre nemhogy nem kapnak állami támogatást, hanem a megnyirbált költségvetésből kell megoldaniuk.

444.hu

Kapcsolódó cikkek