Ez sem véletlen: az orvosi kamara saját nyilvántartást vezet, mennyi egészségügyi dolgozó halt bele a koronavírusba

Megosztás

Sajnos rengeteg, a saját, fix adatokra épülő számítások alapján már 27-nél járnak. Annak is van egy komoly üzenete, hogy a Magyar Orvosi Kamara sokkal jobban bízik a saját számításaiban, mint a hivatalos kormányzati adatokban, amelyekről már többször is kiderült, hogy tele van pontatlansággal és eleve hiányoznak belőlük a részletek.

27 olyan áldozatot tart már nyilván a Magyar Orvosi Kamara (MOK) honlapján, akik a Covid-járvány elleni küzdelem során veszítették életüket.

Az elhunytakat korábban monogrammal szerepeltették, most már azonban a teljes nevük látszik, és az is, hol, milyen területen dolgoztak korábban.

“Honlapunk történetének talán a legszomorúbb rovata ez, melyben mély megrendüléssel búcsúzunk a COVID–19 pandémiában elhunyt kollégáinktól, akik hivatástudatukhoz méltóan teljesítették esküjüket, orvosi, illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat” – írja az orvoskamara.

Tegnap arról írtunk hosszabban, hogy a pedagógusok számára teljesen más a járványhelyzet valósága, mint amit a kormánymédiából megtudhatunk. Sajnos az egészségügyi dolgozókra, különösen a vörös zónában tevékenykedőkre ez hatványozottan igaz.

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek