Nagyon vigyázzunk! Az ingyenes parkolás nem minden utcában ingyenes – tanulságos történet

Megosztás

Napok óta ismerjük Orbán Viktor miniszterelnök bejelentését, hogy újra életbe lépett az ingyenes parkolás hazánkban. Ez azonban nem egészen így van, ismernünk kell a kivételes helyzeteket, amikor mégsem ingyenes, nehogy egy harmincezres csekkel találjuk szembe magunkat.

Múlt hét kedden este jelentette be Orbán Viktor, hogy a rendkívüli jogrend keretein belül újra ingyenessé válik – már múlthét szerdától azzá vált – a közterületi parkolás országszerte.

Óriási hangsúly van a közterületi parkoláson. Az szinte mindenkinek nyilvánvaló, hogy például a bevásárlóközpontok fizetős mélygarázsaira ez nem érvényes.

Kevésbé nyilvánvaló viszont, hogy vannak közforgalom előtt megnyitott magánparkolók, amikre természetesen nem vonatkozik a rendelet.

Kép: Google Maps

Ezeket egy adott cég üzemelteti és bizony ugyanúgy fizetni kell a parkolásért egy parkoló automatánál, vagy adott esetben applikációval.

A 11. kerületi Alíz utca egy tipikusan ilyen hely, ahol természetszerűleg ellenőriznek és büntetnek is.
Itt büntették meg olvasónkat is, még múlt hét csütörtökön.

A büntetés

“A parkolásra mindig kínosan ügyelek, hogy ne büntessenek meg feleslegesen, így tudatában voltam annak, hogy “békeidőben” ez az utca fizetős és mindig egy kicsivel odébb szoktam megállni.

A múlt heti kormányrendeleten felbuzdulva(ingyenes parkolás) viszont úgy voltam vele, hogy ennek tekintetében pont a hely előtt állok meg, ahová tartottam.

A dolgom végezte után jött a feketeleves(barátnőm finoman megjegyezte az autóba beszállva, hogy milyen aranyos piros csomag van a szélvédőmön) márpedig, hogy megbüntettek.

Értetlenkedésem után, itthon utána nézve a dolgoknak arra jutottam, hogy bár a parkolás valóban ingyenes lett országszerte azonban, csak olyan magánutakon, ahol az önkormányzat vagy az állam a tulajdonos(a fent említett utca pedig egy cég tulajdona) és így Budapest jelenleg talán egyetlen fizetős utcáját találtam meg.

Szándékosan megnéztem, hogy a magánút és a magánparkoló jelölés is ki van téve az utca elején, azonban semmilyen sorompó nincs.

A büntetést természetesen be fogom fizetni, bár nem szívesen locsolja erre az ember az ösztöndíját.”

 írta meg olvasónk, aki szeretné, hogy sokan tudjatok erről: “Amennyiben valóban írnak erről és már egy valaki nem szalad bele ugyanebbe, már akkor megérte!”

Bpiautosok.hu

Kapcsolódó cikkek