Miskolc igyekszik hatékony segítséget nyújtani a bérlőknek

Megosztás

A kormány korlátozó és szigorító intézkedései a gazdaságot hátrányosan érintik, de Miskolc városvezetése megpróbál a lehető legjobban enyhíteni ezeken a nehézségeken.

Az önkormányzati ingatlanokban működő, nyitvatartási korlátozás alá eső üzletek bérleti díját 50 százalékkal csökkentik a korlátozó intézkedések idejéig – tájékoztatta lapunkat hétfőn délután a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

A koronavírus-világjárvány terjedése miatt újabb korlátozó intézkedéseket vezet be a kormány szerdától Magyarországon. A szigorítások – éppúgy, mint tavasszal – nagyrészben érintik a kereskedőket, vállalkozókat, azokat, akiknek már eddig is nagy áldozatot kellett hozniuk a járvány miatt. Miskolc önkormányzatát is jelentős mértékben érintik a védekezéssel kapcsolatos kormányzati elvonások, de mindezek ellenére Miskolc polgármestere fontosnak tartja, hogy segítse a helyi vállalkozásokat – hangsúlyozzák a közleményben. 

A Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatósága gyorsan reagálva a változásokra – Veres Pál döntése alapján – az önkormányzati ingatlanokban működő, nyitvatartási korlátozás alá eső üzletek bérleti díjának 50 százalékos csökkentését vezeti be. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a kedvezmény a korlátozó intézkedések idejéig érvényes, jelenleg 30 napig.

– A Miskolc Holding Zrt bízik abban, hogy az általa kínált újabb lehetőség hozzájárulhat a bérlők veszteségeinek minimalizálásához – mondta Prokaj Tamás, a Miskolc Holding Zrt. Ingatlangazdálkodási Igazgatóságának üzleti ingatlanhasznosítási vezetője.

Mint ismert, a miskolci önkormányzat tavasszal, a koronavírus járvány első hullámában is segítette a nehéz helyzetbe került bérlőit. Április 1-től ötven százalékkal csökkentette a nyitvatartási korlátozás alá eső üzletek bérleti díját, május 1-től pedig fizetési moratóriummal élhettek azok a bérlők, akiknek a csökkentett bérleti díj kifizetése az akkori körülmények között kigazdálkodhatatlan költséget jelentett és nem halmoztak fel tartozást. Az önkormányzati lakásra jelentkezők pedig hivatali ügyintézés nélkül, online nyújthatták be pályázatukat.

Minap.hu

Kapcsolódó cikkek