Gyermekkorú féltestvéreivel fajtalankodott a 16 éves borsodi fiú – jó eséllyel nem ússza meg

Megosztás

Szexuális cselekményekre kényszerítette féltestvéreit több alkalommal is, majd megfenyegette őket, hogy kegyetlenül megöli őket, ha bárkinek beszélnek erről.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 16 éves fiatalkorú férfi ellen három rendbeli szexuális erőszak bűntette miatt.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen együtt élt anyjával, annak élettársával és az élettársi kapcsolatból született tizenkettedik életévüket be nem töltött féltestvéreivel.

2019 nyarán és kora őszén – különböző időpontokban – több alkalommal, amikor a felnőtt családtagok azt nem láthatták, a vádlott a három gyermekkorú féltestvére – két fiú és egy lány – sérelmére, akaratuk ellenére szexuális cselekményeket végzett.

A gyermekkorú sértetteket minden egyes eset után megfenyegette, hogyha bárkinek is beszélnek a történtekről, akkor baltával szétvágja a fejüket, agyonveri őket, illetve vallásos neveltetésükre is utalva, gyakran azt a kifejezést használta, hogy „az ördög elviszi őket”.

A sértett gyermekek nagyon féltek a vádlottól, ezért sem szüleiknek, sem a nagyszülőnek nem mertek szólni, míg 2019. szeptember hónap közepén az egyik ilyen szexuális erőszak után mindhárom gyermek elmondta a nagyanyjuknak, hogy mit tett velük a vádlott.

Miután a vádlott megtudta, hogy a gyermekek feltárták a hozzátartozónak, hogy mit kellett átélniük, elmenekült a háztól.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a vádlottat a bíróság végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától és tevékenységtől, amely során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, gondozását vagy gyógykezelését végezné.

Ugyeszseg.hu

Kapcsolódó cikkek