Komolyan veszik a zajvédelmet az M30-as új szakaszán

Megosztás

Dupla zajvédelem az M30-as Encset érintő szakaszán. A beruházók igyekeznek a lakosságot megvédeni a megnövekedett zajártalmaktól.

Mikola Gergely, Encs polgármestere Facebook-oldalán tette közzé, hogy október 28-án a helyszínen egyeztetett Hörcsik Richárd országgyűlési képviselővel az Encset érintő autópályaszakasz zajvédő elemeiről.

A tájékoztatás értelmében a tervezett zajvédő falakon túlmenően, a város területét érintően mintegy 1 486 méter hosszú, elnyelő felületű zajvédő falak épülnek, melyek a pálya és a lehajtók várost érintő szakaszainak szinte teljes hosszán védik a lakókörnyezetet.

  • Forró Encs felőli végén pedig a korábban tervezett szakaszon túl további 512 méter zajvédő fal épül, valamennyi 3 méteres magasságban.
  • Encs szinte teljes hosszában, az autópálya város felőli oldalán, valamint a város Méra felőli új építésű házait is védve 30 méter szélességű véderdő sávot telepítenek. Az Abaújdevecser felőli oldalon, az autópálya-mérnökség mögött, valamint a Rózsadomb házai alatti részen is véderdő sávot alakítanak ki, ugyanígy Abaújdevecser Kossuth úti oldalát is a pályával párhuzamosan egy indokolt szakaszon véderdő sáv fogja védeni a zaj- és porártalomtól.

Az újabb zajvédelmi falakat a rajzon a citromsárga vonalak jelzik. A már korábban betervezett zajvédelmi falakat kék vonallal jelölik. A széles zöld sávok az újonnan tervezett véderdősávok.

Borsodihir.hu

Kapcsolódó cikkek