Karácsony Gergely szerint az ellenzéknek nem vezetője, hanem ajánlata nincs a választók számára

Megosztás

Hosszú interjút adott az Indexnek Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, aki a helyi témák mellett országos ügyekről is beszélt. Azt például ismét leszögezte, hogy nem kíván miniszterelnök-jelöltként indulni majd a 2022-es választásokon. “Nem tervezem, hogy elindulok az előválasztáson. Azt tervezem, hogy sokat dolgozom azért, hogy legyen előválasztás. Szeretném ugyanis, ha lenne érdemi verseny és több jó jelölt, de nekem nincs olyan tervem, hogy ezen indulok” – mondta el Karácsony, aki arról is beszélt, kit lát alkalmasnak erre a pozícióra:

“Szerintem több ilyen jelölt is van. Én nagyon pártolnám azt, hogy a polgármestertársaim közül kerüljön ki valaki, többükben is látom a lehetőséget.

AZT GONDOLOM AZONBAN, HOGY AZ ELLENZÉKNEK NEM AZ A PROBLÉMÁJA, HOGY NINCS VEZETŐJE, HANEM HOGY NINCS AJÁNLATA, AMIT EGY VEZETŐ MEGTESTESÍTHET. ÉN AZÉRT VAGYOK AZ ELŐVÁLASZTÁS PÁRTJÁN, MERT A SAJÁT PROGRAMOMAT AZ ELŐVÁLASZTÁS VITÁIBAN ÉRLELTEM KI, EGY CSOMÓ MINDENT TANULTAM A RIVÁLISAIMTÓL.

A versenyhelyzet mindannyiuknak nagyon jót tett. Ez kitermelheti azt a vezetőt is, aki Magyarország következő miniszterelnöke lehet.”

A teljes interjú az Indexen olvasható.

Kapcsolódó cikkek