Hatalmasat nyert a Fidesz Mohácson

Megosztás

Nem jött be a volt MSZP-s jelöltnek tavaly ősszel, hogy ellenfele halála után egyedüli jelöltként nem lépett vissza a voksolástól, most ugyanis véleményt mondtak róla a választók.

A Fidesz jelöltje, Pávkovics Gábor nagy fölénnyel nyerheti a mohácsi időközi polgármester-választást. A valasztas.hu adatai alapján az összes szavazat feldolgozása alapján 56 százalékos eredményt ért el. Második lett az eddigi polgármester, a VAN által jelölt Csorbai Ferenc, aki 40 százalékot kapott, a Mi Hazánk jelöltje, Bernáth Csilla 3 százalékot ért el.

A városban két kivétellel az összes egyéni körzetet a Fidesz jelöltje nyerte (emellett egy kompenzációs mandátum is az övék lett), a VAN civil szervezet logója alatt induló ellenzéki jelölteknek két egyéni és két kompenzációs mandátum jut.

Fél órával az urnazárás előtt a szavazók 53,36 százaléka adta le voksát, ami jelentősen meghaladja a 2019-es, 38,11 százalékos 18:30-as részvételi arányt. Igaz, akkor a választók nagy része eleve érvénytelenül szavazott, így tiltakozva a szocialista jelölt indulása ellen.  Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a képviselő-testület feloszlatta magát. 2019-ben az addigi fideszes polgármester,  Szekó József  váratlan halála miatt az MSZP-s Csorbai Ferenc egyedüli jelölt maradt a választáson.

Index.hu

Kapcsolódó cikkek