Visszaülni az iskolapadba? Ez nem csak gyerekeknek való

Megosztás

Sok fiatal felnőtt szinte fellélegzik, amikor sikerül elvégezni az egyetemet, vagy a főiskolát és ezzel kiléphetnek a nagybetűs életbe. Sokak számára ugyanis akkor kezdődik el igazán a felnőtt lét, amikor a bizonyítvány a kezükben van és el kezdenek munkát keresni. Azonban ki hosszabb, ki rövidebb időn belül ráébred, hogy bizony egyetlen egyetemi, vagy főiskolai diploma semmire sem garancia, hiszen olyan sok minden változik az életben, így a munkakörlényeink és más olyan aspektusok is, amelyek hatással vannak a munkánkra, kvázi az életünk nagy részére. Majd telnek az évek, és sokan belátják, hogy bizony nem minden esetben elegendő egy diploma, egy nyelvvizsga, vagy a szakma, amelyben hosszú ideje dolgozunk, kezd leáldozni, vagy éppen a tudásunk porosodott meg kissé, amit sürgősen fel kell frissíteni, meg kell újítani. Sokan az ilyen felismeréseket követően iratkoznak be egy tanfolyamra. A cikkben bemutatjuk a felnőttképzés néhány előnyét.

A szakmai fejlődés is megtörténik
Egy – egy képzésen való részvétel nem csak a személyes fejlődésünket biztosítja, de a szakmai fejlődésünket is elősegíti. A szakmai fejlődés új dimenziókat nyithat meg előttünk, hiszen nem csak a képességeink és készségeink fejlődnek, hanem számtalan új ismeretre tehetünk szert.
Akármilyen tanfolyamra, képzésre is jelentkezünk, biztosak lehetünk benne, hogy az új ismereteinket kamatoztatni tudjuk majd a jövőben és a munkánk során is nagy hasznát vesszük majd. Hazánkban nagyon sokféle tanfolyamra jelentkezhetünk. A Minerva 90 Felsőoktatási és Tanfolyamszervező Kft. is sokféle tanfolyamot szervez, többek között Miskolcon is. Melyek ezek a miskolci tanfolyamok? Egészségügyi OKJ képzések, gépészeti OKJ képzések, informatikai OKJ képzések, kereskedelmi OKJ képzések, közgazdasági OKJ képzések, pedagógiai és kulturális OKJ képzések, szociális OKJ képzések, ügyviteli OKJ képzések.
Ezek mellett a képzések mellett, még nagyon sokféle képzés, tréning közül válogathatunk: stresszmenedzsment képzés, munkavédelmi képviselő alapképzés, munkavédelmi képviselő továbbképzés, konfliktuskezelés tréning, tárgyalástechnika tréning, önismeret fejlesztése tréning, motivációs technikák tréning. A következő képzések is nagy érdeklődésre tartanak számot: vállalkozási alapismeretek tréning, informatikai alapok tréning, állampolgári részvételt erősítő tréning, belső képzés- hatékony munkavégzés a nőközpontokban tréning, intézményi kommunikáció tréning, munka és magánélet összehangolása tréning, munkaerőpiaci reintegrációs képzés, munkajogi alapismeretek tréning, munkavédelmi ismeretek tréning, munkáltatók képzése tréning, szülői kompetenciák fejlesztése tréning, társadalmi partnerképzés tréning és tűzvédelmi ismertetek tréning.

A gazdasági növekedést is elősegítjük
A felnőttképzés elősegíti a gazdaság növekedését és a gyorsabb fejlődését, hiszen az új ismeretek segítik egy-egy cég, vállalkozás innovációját.

Szakmai kapcsolatok és barátságok
A tanfolyamokon, képzéseken, új emberekkel, oktatókkal, diákokkal ismerkedünk meg. Ezek az új kapcsolatok nem csak a szakmai kapcsolatainkat erősíthetik meg, de új barátságokra is szert tehetünk. Ha fejlődnek a szociális kapcsolataink, úgy ez pozitívan hat a lelki és a testi egészségünkre is.

A képzés és az önbizalom növelése
Amikor új dolgokat tanulunk, és aztán ezeket az ismereteket a munkában és az életben is kamatoztatni tudjuk, akkor ez az önbizalmunkra is pozitívan hat. A tanulás nem csak magabiztossá tehet bennünket, de sokkal jobb döntéseket is hozhatunk.

A felnőttképzés a személyes fejlődést biztosítja
A felnőttképzés során az új készségek elsajátítása mellett, egyfajta önfejlesztés is történik. A tanulás során egyfajta képet kapunk arról, hogy kik is vagyunk valójában és ezek a plusz ismertetek valamennyi pluszt adnak hosszá a személyiségünkhöz.

Kapcsolódó cikkek