Figyelmetlen és szabálytalan motoros ütötte el a szabályosan bicikliző kislányt – videó

Megosztás

Ami azt illeti, utána sem tűnt úgy, mint aki kétségbeesett volna a ténytől, hogy szabálytalan közlekedésével elütött egy kisgyermeket.

Rettentően figyelmetlen és szabálytalan is volt az a motoros, aki a gyalogátkelőnél megálló autósokat kikerülte, majd nem vette észre zebra utáni kerékpárúton áthaladó kislányt, és elsodorta.

A motorok egyik nagy előnye, hogy kellően fürgék és könnyen előre lehet velük jutni például az autósor elejére. A motorosok szeretik is kihasználni ezt az előnyt, hiszen jóval könnyedebben gyorsulnak egy autónál, így a sor elejéről indulva még akkor is sok időt nyerhetnek, ha nem száguldoznak és ezzel nincs is baj, hiszen senkit nem zavarnak az említett manőverrel.

Alap azonban, hogy gyalogátkelőnél megálló járművet nem előzünk meg, mellette nem haladunk el, még motorkerékpárral sem. A magyarázat pedig egészen egyszerű és sajnos az alábbi felvétel tökéletesen szemlélteti is azt.

⚠️ POZOR NA PŘECHODY ⚠️

⚠️ POZOR NA PŘECHODY ⚠️Přátelé, to co vidíte na videu je bohužel klasická scéna, vozidla pouští chodce a cyklisty na přechodu (je patrný i pruh pro cyklisty) a najednou zpoza aut se vyřítí motorka, která sestřelí holčičku na kole. Tentokrát to naštěstí dopadlo asi jen leknutím a odřeným kolenem, ale nechybělo moc a mohlo to být horší.Proto buďte ohleduplní, sledujte provoz a PŘEDVÍDEJTE A DOMÝŠLEJTE! Určitě by nikdo z Vás nechtěl, aby se něco podobného stalo např. v rámci Vaší rodiny.Jezděme bezpečně! Vaše www.pravniochranaridicu.cz

Posted by Právní ochrana řidičů on Friday, July 24, 2020

Az eset külföldön történt, pontos információink nincsenek, de a videó alatti leírásból az derül ki, hogy szerencsére a kislánynak egy kis horzsoláson és az ijedtségen kívül nem lett más baja.

Bpiautosok.hu

Kapcsolódó cikkek