Mire jó az izomstimuláló készülék?

Megosztás

Fájdalom, gyengeség, petyhüdt izomzat, fáradt végtagok… Ezen problémák közül sok lehet ismerős. Sérülés után, görcsös fájdalmak esetén vagy évek óta húzódó fogyókúra idején a megfelelő izomstimuláló készülék nagyon sokat tud segíteni. Lássuk, mire jók ezek a gépek, és hogyan élvezhetjük ki a leghatékonyabban a pozitív hatásukat!

Hogyan működnek az izomstimuláló készülékek?

Az izomstimuláló készülékek változatos módon működhetnek. A NetKlikk WebShopnál kapható izomstimulálók többsége azonban apró elektromos impulzusokkal dolgozik. A gépből elektródákat csatlakoztathatunk a testre. Az elektródákon leggyakrabban valamilyen ragasztóanyag, zselé, fólia található. Ez viszi át az elektromos ingereket a testre. Ezek hatására az izom megfeszül vagy elernyed. 

Az izomstimulációnak számos haszna lehet. Vannak, akik ezt az eszközt alakformálásra használják, mások fájdalmat csillapítanak vele. A megfelelő frekvenciájú és intenzitású izomstimuláció sokféleképpen hat pozitívan a szervezetre. 

Izomstimuláció a fájdalom ellen

Az izomstimuláció fájdalomellenes hatása elsősorban akkor érvényesül, ha valamilyen görcsös bántalmat tapasztalunk. Ez sokszor fordul elő, ha idegbecsípődéssel küzdünk, de ebbe a csoportba tartozik a menstruációs fájdalom is. Az izomstimuláció ilyenkor másik frekvenciával készteti összehúzódásra az izmot, így az nem tud görcsösen megfeszülni. 

Ha fájdalomcsillapításra van szükség, érdemes orvossal konzultálni, mielőtt rászánjuk magunkat a kezelésre. Néhány esetben a készülékeket nem szabad alkalmazni, máskor viszont kifejezetten hatásos ez a módszer. Húzódások, hosszas fekvés, ízületi sérülés miatt létrejött kontraktúra esetén az izomstimuláció kifejezetten hatékonyan adja vissza a mozgásszabadságot. 

Fogyókúra és izomstimuláció?

Ha alakformálásról van szó, az izomstimuláció az egyik legjobb módszer arra, hogy olyan testtájakat is megmozgassunk, amelyeket másképpen nem tudnánk. Az izomstimuláló készülékek folyamatosan megfeszülésre és elernyedésre késztetik az izmainkat, ez pedig hosszú távon feszesebbé, tónusosabbá teheti a körvonalainkat. 

Erre a célra különböző gépeket vásárolhatunk. Ezek között vannak olyanok, amelyeket bármilyen testrészünkre felhelyezhetünk, másokat pedig kifejezetten egy konkrét izomcsoport stimulálására hoztak létre. Egy részüket munka, pihenés közben is használhatjuk, így akár tévénézés közben is erősíthetünk. 

Természetesen az izomstimulációs készülék használata nem helyettesíti a rendszeres edzést és mozgást, vagy a szakember által vezetett rehabilitációt. Érdemes körültekintően vásárolni, csak biztonságos, tanúsítvánnyal rendelkező gépet használni. Megfelelő felkészültség mellett azonban ezek a készülékek hatalmas segítséget jelenthetnek. 

Kapcsolódó cikkek