Hogyan vigyázz a tabletedre?

Megosztás

A táblagépek manapság nagy népszerűségnek örvendenek. Hogy mi a titkuk? Az, hogy egyszerre ötvözik az okostelefonok és a számítógépek jó tulajdonságait. Vagyis egyszerűen kezelhetőek, könnyűek és hordozhatóak, ugyanakkor a nagy kijelzőméret miatt sokkal alkalmasabbak filmnézésre, játékra vagy akár munkára, mint egy mobil. 

Persze a sokoldalúságnak ára van, ugyanis egy ilyen készülék nem olcsó, így megéri odafigyelni rá, hogy minél tovább használhasd.

A védelem alapja: előzd meg a bajt!

A tabletek noha rendkívül praktikus készülékek, legalább ennyire sérülékenyek is. Míg a jó öreg asztali számítógépek gépházai kibírnak egy-két felindulásból elkövetett jól irányzott rúgást is, addig egy táblagépnek elég egy óvatlan mozdulat, és máris kész a baj.

Ha szerencséd van, akkor a készülék megússza néhány horpadással vagy karcolással, ha azonban Fortuna nem volt kegyes hozzád, akkor egy bepókhálósodott kijelző fog szembenézni veled, aminek a javítása roppant költséges lesz. 

Akkor sem lélegezhetsz fel, ha semmi külsérelmi nyom nincs a táblagépen, ugyanis ettől még simán károsodhatott. Ha az eszköz nem kapcsol be, esetleg a gombok, hangszóró, mikrofon vagy a kamera nem működik, az minden esetben egyet jelent: irány a szerviz. 

Természetesen ne várd meg, amíg bekövetkezik a baj, hiszen könnyen tehetsz ellene: csupán annyi a dolgod, hogy a táblagépet a típusának megfelelő védőtokban tárolod és használod. Hogy ilyen hol találsz? Például a Tok-Shop.hu webáruházban, ahol rengeteg különféle készülékhez kapható a többek között igen praktikus flipes tok is.

A hosszú élet titka: a védőtok!

Amikor új tabletet vásárolsz, a készülék mellé ajánlott rögtön rendelned egy tokot is, hogy már az első pillanattól fogva vigyázhass rá. Bár sokféle típussal találkozhatsz, érdemes megfontolnod egy kinyitható, vagy más néven flipes tok beszerzését, ugyanis rendkívül praktikus. 

Hogy pontosan miért? Először is: ez a tok az univerzális társával ellentétben mindig specifikusan egy-egy modellre készült, így tökéletesen illeszkedik a táblagépre, és pont a megfelelő helyen lesznek a töltőcsatlakozónak, illetve a kamerának kialakított nyílások is. 

Ezen kívül a flipes toknak előlapja is van, vagyis becsukott állapotban az eszköz legsérülékenyebb pontját, a kijelzőt is megvédi. Így bátran berakhatod a táskádba, hiszen nem fogja összekarcolni egy kulcscsomó vagy más hegyes tárgy. Arról nem is beszélve, hogy egy minden oldalról körülhatárolt készüléknek sokkal jobb esélyei vannak túlélni az esetleges baleseteket.

Persze nem mehetünk el szó nélkül ezen toktípus praktikus tulajdonsága mellett sem: a legtöbb flip tok olyan kialakítású, hogy nyitott állapotban ki lehet vele támasztani a tabletet. Így neked is sokkal kényelmesebbé válik például a videónézés, hiszen elég csak letenned egy egyenes felületre a készüléket. Már csak egyetlen kérdésünk van: neked miért nincs még flipes tokod?

Kapcsolódó cikkek