“Az 1848-as forradalom a tettekben elveszett, de az eszméi itt vannak velünk” – az LMP társelnöke Miskolcon mondott beszédet (videó)

Megosztás

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Velünk a Város frakció pártjai kedden, a nemzeti ünnep előestéjén megtartották megemlékezésüket az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulója alkalmából.

A Herman Ottó Múzeum Görgey utcai főépülete előtt Veres Pál polgármester mondott beszédet, ezt követően a megemlékezők fáklyákat gyújtottak és átvonultak az Avasi református templom elé, Palóczy László, a miskolci születésű országgyűlési követ emlékművéhez, ahol a várost vezető frakció pártjainak tagjai szólaltak fel.

“A szabadságért és a függetlenségért szinte minden korban meg kell küzdeni, ugyanígy van ez ma is.”

Az LMP képviseletében Schmuck Erzsébet, a párt társelnöke beszédében hangsúlyozta, hogy 1848. március 15. eszméi ma is velünk vannak, hiszen ma is küzdenünk kell a szólás-, és sajtószabadságért, valamint a gazdasági függetlenségünkért, ugyanis jelenleg ott tartunk, hogy már nemcsak a nyugati autóipartól, hanem a keleti akkumlátorgyártóktól is függünk. Schmuck Erzsébet emellett a környezetvédelemre is felhívta a figyelmet, illetve összefogásra szólított fel annak érdekében, hogy egy élhető világot adhassunk át a következő generációknak.

Fáklyás felvonulás Miskolcon március 15. tiszteletére – Schmuck Erzsébet beszéde

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja társelnökének üzenete az ünneplő közönségnek 2023. március idusának előestéjén

Fotók: LMP Miskolc

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek