Elismerésben részesültek az önkormányzati dolgozók Miskolcon

Megosztás

A rendszerváltás után néhány évvel, 1992-ben lépett életbe a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény, ennek értelmében minden év július 1-jén tartják a köztisztviselők napját. A miskolci városháza dísztermében csütörtök reggel rendeztek ünnepséget, amely során hálával és elismeréssel fordult a városvezetés feléjük.

Veres Pál jelenlegi polgármester, akit októbertől a Fidesz-KDNP-s Tóth-Szántai József vált, arról biztosította a jelenlévőket, hogy a következő vezetés is ugyanúgy számít majd az önkormányzati dolgozók munkájára, erről írt a MiNap.

„Egyeztettünk a következő városvezetés képviselőivel. Kifejezték, hogy szeretnék ezt a nagyon hozzáértő, szakmailag magas színvonalú közösséget megőrizni, tovább dolgozni velük” – mondta, majd az elismerések hangoztatása mellett elbúcsúzott kollégáitól, megköszönve a több éves közös munkát.

Szerinte a hivatal dolgozói igyekeznek segíteni az embereknek és megoldani az állampolgárok mindennapi problémáit, eligazodni a speciális helyzetekben is.

A díjak átadásánál Ignácz Dávid jegyző azt hangsúlyozta, törekedett arra, hogy azok neve szerepeljen az idei listán, akik eddig semmilyen jutalomban nem részesültek, hiszen így ők is megkapják a kiérdemelt figyelmet.

A 2017. januárjában életbe lépő, a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvénymódosítás alapján addig az volt, azután viszont már nem munkaszüneti nap a Közszolgálati Tisztviselők napja, azaz július 1.

Kép: Horváth Csongor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek