Kis lépés az emberiségnek, nagy lépés az ózdiaknak

Janiczak Dávid

Megosztás

200 méteren újult meg a járda a Damjanich úton.

Ózdon a Szenna városrészben található Damjanich úti temető mellett mintegy 200 méteren kapott új burkolatot a járda. A fejlesztés a városrehabilitációs keretből valósult meg.

Jelenleg is zajlanak a városrehabilitációs keret második ütemének fejlesztései Ózdon. A szennai Damjanich úton lévő járda állapota rendkívül rossz volt, így időszerűvé vált a felújítása. Az ott élők és arra járók szerint már szinte lehetetlen volt rajta közlekedni, sokan megbotlottak ugyanis. Ráadásul a járda naponta jelentős gyalogos forgalmat bonyolít, hiszen az útszakasznak egyik oldalán található csak járda, ráadásul a temető is ezen a szakaszon helyezkedik el.

Az érintett járdaszakasz

Az önkormányzat közel 5 millió forintot különített el az új járda burkolatára, a cél lakosság mindennapi életminőségének javítása a város különböző pontjain végrehajtott infrastrukturális fejlesztésekkel. A rehabilitációs program minden városrészben fejlesztéseket tervez, most a 6-os és 10-es körzetek kerültek sorra.

Janiczak Dávid polgármester a helyszínen elmondta, hogy Csák Árpádnak, a körzet képviselőjének javaslatára újították fel a 200 méter hosszú járdaszakasz. Most sikerült ezt a problémát orvosolni egy teljesen új, aszfaltozott járda kialakításával, ami jelentősen javítja a helyi lakosok közlekedési feltételeit.

„Nagy probléma volt, hogy itt se bevásárlókocsival, se babakocsival nem lehetett végigmenni, hiszen akkor feltüremkedések voltak benne. Most a városrehabilitációs keret terhére sikerült ezt a problémát is megoldanunk” – emelte ki Csák Árpád, területi képviselő.

Forrás és fotók: Ózd.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek