Elszabadult ló vágtatott a főúton Miskolc irányába

Megosztás

Csütörtök kora reggel egy ló vágtázott a 26-os számú főúton Sajószentpéter és Sajóbábony között. A megrémült állat minden bizonnyal egy közeli farmról szökhetett meg.

Többen is megörökítették a 26-oson közlekedő lovat, nem csoda, hiszen nem mindennapi látványról van szó. Az egyik videó tulajdonosa azt írta, értesítették a rendőrséget is.

Sajnos nem először fordult elő, hogy lovak tűntek fel a 26-os főút Miskolcot és Sajószentpétert összekötő szakaszán. Két évvel ezelőtt hat lovat is lencsevégre kaptak, amint előbb Miskolc, majd Sajószentpéter irányába ügetnek felügyelet nélkül, míg jó 20 évvel ezelőtt egy szirmabesenyői lovardából szökött meg négy ló.

“A ló az ember mellett érzi magát biztonságban, ugyanakkor ő is érző lény” – mondta a Borsod24-nek egy neve elhallgatását kérő okleves lovasedző. “Ha nincs meg a bizalom, akkor lehetnek az állatnak is fura gondolatai. Elképzelhető, hogy csak emberi mulasztás történt és a ló egyszerűen kiszökött, de az is lehet, hogy túl volt hajtva, és most elpattant nála valami. A ló azért rohan, mert fél, a menekülési ösztön hajtja. Ilyen esetben, amikor egy főútra kiszabadul, életveszélyes is lehet, hiszen képes nekimenni mindennek.”

A lovastréner hozzátette, egy ilyen incidenst követően nagyon sokáig tart visszaszerezni a lónak a bizalmat, akár évekbe is telhet.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek