Edzésben a DVTK, megvan az első győzelem a felkészülés során

DVTK

Megosztás

A DVTK intenzíven készül az OTP Bank Liga 2024/2025-ös szezonjára. Vladimir Radenković vezetőedző irányításával napi két edzést tartanak, melyeken a csapat törzstagjai mellett hat akadémista is részt vesz. A felkészüléshez nemrég csatlakozott Mohammed Rharsalla, korábbi marokkói válogatott támadó is.

A múlt hét csütörtökön kezdődött labdás edzéseket megelőzően a játékosok egészségügyi felméréseken, fizikai teszteken és konditermi munkán vettek részt. Pénteken Karlo Sentić és Marko Rakonjac is bekapcsolódott az edzésmunkába.

A csapat szerdán már le is játszotta első felkészülési mérkőzését az Eger ellen, 2-0-s győzelemmel.

No Title

Felkészülési mérkőzés Diósgyőri VTK – Eger SE 2-0 (1-0) Gólszerző: Bényei Ágoston (1-0) a 42., Szatmári Csaba (2-0) az 50. percben.

Mohammed Rharsalla (beceneve: Moha) csütörtökön csatlakozott az edzésekhez. Az 1993-as születésű, marokkói származású játékos pályafutása során megfordult Ukrajnában, Szlovákiában, Szaúd-Arábiában, Marokkóban és Törökországban is. Legutóbb a szlovák FC Košice csapatát erősítette. Radenković vezetőedző és Srdjan Zirojevoć is jól ismeri őt korábbi közös munkájukból a Slovan Bratislavánál, ahol együtt nyertek bajnoki címeket, kupákat és az Európa Liga csoportkörében is szerepeltek. Rharsalla szerződtetéséről később döntenek.

A csapat nyári felkészülési programja részletesen tartalmazza az edzések, felkészülési mérkőzések és az ausztriai edzőtábor időpontjait. A DVTK első bajnoki mérkőzését várhatóan a 2024. július 27-i hétvégén játssza hazai pályán a Paksi FC ellen.

A nyári átigazolási időszakban eddig Herbák Máté érkezett a csapathoz, míg négy játékos (Bánhegyi Bogdán, Bényei Ágoston, Gera Dániel, Holdampf Gergő) szerződést hosszabbított. Három játékos (Csirmaz István, Pernambuco, Szabó Levente) szerződése lejár, Bokros Szilárd pedig kölcsönben folytatja az FC Košice csapatánál.

Forrás: DVTK.eu; Fotó: Szabó Krisztián)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek