Újabb NER-es fejlesztések Tokaj centrumában

tokaj, városháza

Megosztás

Tokaj központjában lévő két jelentős műemlék épület, a Járási Hivatal és a Városháza átfogó felújításon esik át. A munkálatok elvégzésére a Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. kapott megbízást, a cég a NER egyik jelentős építőipari vállalkozása.

A Pharos 95 cég mögött Végh Gábor áll, aki nem ismeretlen a hazai sport- és politikai körökben. Korábban már feltűnt Orbán Viktor miniszterelnök társaságában egy VIP-páholyban.

Végh figyelemre méltó gesztust tett a felcsúti futballakadémiának, amikor egy életnagyságú Puskás Ferenc-szobrot adományozott nekik.

Végh befolyása a magyar labdarúgásban nem korlátozódik erre a kapcsolatra. Jelentős szereplője a hazai futballéletnek, hiszen ő birtokolja az első osztályban szereplő Zalaegerszegi TE futballklubot is. Ez a háttér rávilágít Végh kiterjedt kapcsolatrendszerére és befolyására mind a sportéletben, mind pedig a politikai szférához közeli körökben. (Nemrég számoltunk be róla, hogy az egykori Arany Sas fogadó is megújul a városban, az a projekt Orbán Viktor vejéhez, TIborcz Istvánnak korábbi üzlettársához, Paár Attilához köthető.)

A tokaji Járási Hivatal épületén számos fejlesztést hajtanak végre. A főhomlokzat 680 négyzetméterén alapos tisztítást, javítást és újrafestést végeznek. A nyílászárókat modern, energiahatékony változatokra cserélik, de megőrzik az eredeti profilokat és vasalatokat. Az ablakok háromrétegű hőszigetelő üveget kapnak. A lábazatot bodrogkeresztúri riolit tufa kőlapokkal burkolják. Az épület tetejét új cserepekkel fedik, és korszerű szigetelést kap a padlásfödém is.

A Városháza felújítása is hasonlóan átfogó lesz. Az utcai és északi homlokzat mintegy 1050 négyzetméteren újul meg. Itt is kicserélik a tetőcserepeket és hőszigetelést alkalmaznak. A nyílászárók cseréje mellett jelentős belső átalakítások is várhatók. A házasságkötő terem területét teljesen felújítják, és egy új, kétszintes, 280 négyzetméteres épületrésszel bővítik a komplexumot. Ez az új szárny szervesen kapcsolódik majd a meglévő épülethez mindkét szinten.

Ezek a fejlesztések nem csupán az épületek állagmegóvását szolgálják, hanem modernizálják is azokat, miközben megőrzik történelmi jellegüket.

Forrás: Magyar Építők

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek