Tanácsok mosógépvásárláshoz

Megosztás

Mit vegyünk figyelembe akkor, ha egy új mosógépet kell beszereznünk? Bizonyára nem az árat, hiszen egy ilyen készülék akár 10-15 évig fog majd szolgálni bennünket, és tudjuk, hogy megéri a minőségi termékek közül választani.

Nem, a mosógépvásárlásnál más dolgokra kell összpontosítani: a mosógép típusára, a töltet mennyiségére, az energiahatékonyságra, a programok számára és persze a gyártóra.

A mosógép típusa

Először is azt döntsük el, hol lesz a mosógép helye: ha a szekrénybe építve, akkor beépíthetőt, ha pedig nem, akkor szabadonálló mosógépet válasszunk a Pepita.hu kínálatából. Ez utóbbi lehet felültöltős és elöltöltős is, viszont a beépíthető természetesen csak az utóbbi.

Mindegyiknek van előnye és hátránya. A felültöltős mosógépek tartósabbak, sok esetben a kisebb hely miatt választják őket, hiszen ezek jellemzően keskenyebbek is, de azt azért hozzá kell tenni, hogy a Pepita.hu marketplace-en is találunk keskeny elöltöltős készülékeket is.

Amikor egy új, modern fürdőszobát tervezünk, alakítunk ki, esetleg a konyhában helyezzük el a mosógépet, akkor kerülhetnek szóba a beépíthető változatok. A szabadonállók viszont bárhol helyet kaphatnak. Nem egy esetben szárítógépet is tesznek melléjük.

A mosógép jellemzői

Mindig nézzük meg, mekkora ruhatöltettel működtethető a mosógép. Vannak, akiknek a 6 kg-os kapacitású is elegendő lehet, mások a nagyobb, a 10 kg-os verziót választják. Ezek közül érdemes beszerezni egyet, amennyiben rendszeresen mosunk vastagabb pulcsikat, ágyneműket.

A már említett webáruházban igen sok, 10 kg-os szabadonálló gépet találunk olyan nagy nevű gyártóktól, mint a Candy, a Whirlpool, a Gorenje vagy a Bosch. Részletes termékleírást is olvashatunk mindegyik darabról.

Innen megtudhatjuk, melyik milyen mosási programokat kínál, ami szintén döntő lehet a választáskor. A Whirlpool W8 W046WB EE modell például 14 programmal rendelkezik, van közte farmerhez, babaruhához, plüssállatkákhoz és ágyneműkhöz való is. Külön pozitívuma, hogy 20 fokos kímélő mosás is lehetséges vele színes ruhákhoz. Az A energiahatékonysági osztályba sorolták, amely nagyon is népszerűvé teszi ezt a gyártmányt.

A centrifuga sebessége is számít!

Mindig nézzük meg azt is, milyen gyors a centrifuga – 1000 fordulatszám/perc felettiek is vannak már a modern gépek között. Ezek igazán energiahatékonyak, ugyanis kevésbé maradnak vizesek a ruhák kivételkor.

A Candy RP 6106BWMR8-S elöltöltős mosógépnek 1600-as fordulatszámú centrifugája van, aminek a zajszintje 78 dB. Még gőzfunkcióval is rendelkezik, és 16 programmal bír. Szintén A kategóriás.

A minőség fontos!

Amikor mosógépet vásárolunk, a minőségre különösen figyeljünk oda. Csak megbízható helyről rendeljünk. Érdemes akár a teljes termékkínálatot megtekinteni, összehasonlításokat végezni, majd az előnyök és hátrányok mérlegelése után dönteni.

Ezért is jó a Pepita.hu mosógépei között kezdeni a nézelődést, mert itt sok az információ. A statisztikák szerint a 10 kg-os, szabadonálló készülékek a legkeresettebbek a webáruházban.

Kapcsolódó cikkek