Felkészülés a tökéletes szabadtéri kalandra

Megosztás

A szabadidő értékes kincsünk. A mindennapi rohanásból nehéz kiszakadni, ritkán kapcsolódunk ki. Amikor azonban eljön az ideje, hogy pihenjünk és feltöltődjünk, megérdemeljük, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki belőle.

Mindegy, hogy strandra megyünk, kempingezni vagy kirándulni, a fő, hogy leltározzunk, mielőtt kezdetét veszi a kaland. Ha rosszul záródik a hűtőtáska, lyukas a matrac, vagy hiányos az elsősegélydoboz, az a legszebb pillanatokat is tönkreteheti. Ha valami mégis hiányozna, a MÖBELIX-nél a szabadidő eltöltéséhez minden kiegészítőt megtalálunk.

A sokoldalú termékeket keressük

A választásnál érdemes a tervezett programnál kicsit tovább gondolkodni. Egy hordozható szék nemcsak sátorozásnál jöhet jól, hanem amikor végigszurkolunk egy sporteseményt, vagy olvasnánk a kertben. Egy strapabíró piknikkosár a strandon ugyanúgy nagy szolgálatot tesz. A többfunkciós termékekkel szabadon tervezhetjük a következő kiruccanást.

Tartós használatra tervezve

A kínálat összehasonlításánál tanácsos a tartósságot és a megbízhatóságot is mérlegelni. A minőségi anyagokból készült termékek hosszabb ideig szolgálnak bennünket, jobban ellenállnak a gyakori használatnak. 

Ha kettőnél több szezont kibír a strandsátor, vagy masszívabb bőröndöt választunk, azzal a pénztárcánkat kíméljük.

Fő az óvatosság

Jobb a bajt megelőzni, de fontos, hogy felkészüljünk rá, ha mégis utolér a balszerencse. Ellenőrizzük, hogy az elsősegélykészletbe összekészített ragtapaszból van-e például elég. 

Ha hidegre fordul az idő, nem árt egy tartalék hálózsák vagy néhány melegítőtapasz. Amikor kerékpározni indulunk, legyen nálunk zár vagy lakat, a futáshoz pedig ne feledjük a fényvisszaverős biztonsági karkötőt. Biztos, hogy mindenkinek jut majd esőkabát? 

Kulacsból egy sosem egy. Hőségben vagy egy hosszabb túrán előfordulhat, hogy nehezebb ivóvízhez jutni, vagy szükség lesz rá időközben például sebtisztításhoz.

Óvjuk a környezetet!

A fenntarthatóság és a környezetvédelem fontos szempont a szabadidős termékek vásárlása során is. Ha rászánjuk az időt, hogy megtaláljuk az újrahasznosított anyagokból készült, hosszú élettartamú darabokat, nyugodtan hajtjuk álomra a fejünket az erdőben. 

A tudatos döntésekkel, azzal, hogy kevesebb szemetet termelünk, kifejezzük a természet iránti szeretetünket, és hogy törődünk a jövő generációjával.

Minek cipekednénk? 

A szabadidő arra való, hogy jól érezzük magunkat, gyönyörködjünk a természetben, felejthetetlen élményekben legyen részünk a szeretteink, a barátaink társaságában. A legkevésbé tartozik ezekhez a pillanatokhoz a cipekedés. 

Utolsó tanácsunk, hogy ne becsüljük alá a tárolás és a szállítás fontosságát, bármilyen kiegészítő, kellék beszerzését fontolgatjuk. Egy összecsukható bevásárlókocsi vagy behajtható kempingasztal sok bosszúságtól megkímél bennünket. Kis helyen elférnek, és könnyebb velük boldogulni, főleg, ha a táborhelytől csak messze sikerült parkolót találni.

Kapcsolódó cikkek