Farkas bukkant fel az észak-magyarországi régióban, Szlovákiából kóborolhatott át

Megosztás

Nem árt az óvatosság az erdei túrákon, a farkas érdekében pedig reméljük, hogy nem találkozik össze BAZ megyében “egy vadász 9 éves kisfiával”, aki vadászfegyverével esetleg lelőné az állatot.

Először nyulat, majd őzet hajtott az a farkas, amit Gerencsér Zsolt sportvadász szúrt ki a Kemma beszámolója szerint Ács környékén, a részletekről pedig a Hvg tudósított. Az állatot azonban a vadász jelenléte sem zavarta meg. „Éppen az egyik útról kanyarodtam rá a másik földútra. Ekkor pillantottam meg, ahogy egy nyulat hajt. Nem volt egy ijedős fajta, utána ott nézett engem ötven méterről, majd elment az erdő felé” – mesélte a vadász a lapnak.

„Mikor az erdő mellett haladtam el, ismét felbukkant, tőlem öt méterre állt. Gyorsan elő is kapta a telefonomat, hogy le tudjam videózni. Az első reakcióm az volt, hogy ekkora sakál biztosan nincs, mert sajnos azok is vannak a térségünkben. Végül hittem a szememnek” – mondta.

Azt azonban a vadász nem tudta megtippelni, hogy az állat honnan jöhetett. Szerinte elképzelhető, hogy Szlovákiából kelt át a Dunán, de egyelőre azt sem tudni, hogy merre tart. A vadász szerint viszont az lenne a legjobb, ha tovább menne. Társasága tudott a farkasról, Ács és Gönyü között már látták, sőt, arra kérték a vadászokat, hogy fokozottan vigyázzanak is rá. A férfi arra kérte a helyieket, hogy ne etessék az állatot, továbbá óva intett attól mindenkit, hogy kiengedje kutyáját, vagy póráz nélkül sétáltassa azt.

Reméljük, hosszabb élete és jobb sorsa lesz, mint a BAZ megyében lelőtt, Svájcból elkóborolt példánynak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek