Augusztusban átadhatják az új miskolci jégcsarnokot

jégcsarnok

Megosztás

Miskolc sportélete újabb jelentős fejlesztéssel gazdagodik a közeljövőben. A DVTK égisze alatt közel 1,7 milliárd forintos beruházás valósul meg, melynek keretében teljes felújításra és korszerűsítésre kerül a város II-es számú jégpályája.

A felújítás eredményeképpen a jelenleg oldalról nyitott jégpálya egy modern, multifunkciós csarnokká alakul át. Az új létesítmény nem csupán a DVTK jégkorong szakosztályának ad majd otthont, de a miskolci közönség számára is elérhetővé válik majd közösségi korcsolyázásra és egyéb jégpályás programokra.

A beruházás fő célja, hogy korszerű, a kor követelményeinek megfelelő infrastruktúrát biztosítson a DVTK utánpótlás-nevelő akadémiája, a Jegesmedvék jégkorongcsapata, valamint a műkorcsolya- és gyorskorcsolya-szakosztályok számára. A tervek szerint az új jégcsarnok üzemeltetési költségei mindössze a felét teszik majd ki a jelenlegi Miskolci Jégcsarnok fenntartási kiadásainak. A fejlesztés kiemelt figyelmet fordít a gazdaságos, környezetbarát működtetésre és az energiahatékonyságra. A korszerű technológiáknak köszönhetően az új csarnok sokkal takarékosabban üzemeltethető majd.

De nemcsak a jégpálya újul meg, hanem a kézilabdacsapat otthonának számító Generali Arénában is jelentős infrastrukturális korszerűsítések valósulnak meg a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával.

Az elavult világítási rendszer teljes cseréje mellett egy naperőművet is telepítenek az épületre, csökkentve ezzel a villamos energiafelhasználást. A tervek között szerepel továbbá a sportpadló felújítása is.

A fejlesztések összértéke meghaladja a 110 millió forintot, melyet a szövetség teljes egészében finanszíroz önerő nélkül. A munkálatok már meg is kezdődtek, a jégcsarnok átadására 2024 augusztusára számítanak.

A beruházást Nagy János, a Miniszterelnöki Iroda államtitkára, Tóth-Szántai József polgármester-jelölt (októbertől polgármester), valamint Hollósy András önkormányzati képviselő és Sántha Gergely, a DVTK elnöke is megtekintette. Az állami vezető hangsúlyozta a kormány elkötelezettségét Miskolc sportéletének fejlesztése mellett, kiemelve a lokálpatriotizmus fontosságát. Hollósy András képviselő szerint a DVTK több, mint egy klub, a “miskolciság” egyik meghatározó kifejezője. Reményét fejezte ki, hogy a létesítmények fejlesztésével párhuzamosan a klub sportszakmai sikerei is megérkeznek a különböző szakosztályokban.

A beruházásokkal nemcsak a DVTK sportolói nyernek majd világszínvonalú edzéslehetőségeket, de a miskolci közönség is élvezheti az új létesítmények nyújtotta előnyöket. A korszerűsítések illeszkednek a város azon törekvésébe, hogy európai színvonalú sportinfrastruktúrát alakítson ki minden sportág számára.

Forrás: DVTK.eu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek