Közel egymilliárd forintból megújul a miskolci jégcsarnok

Megosztás

A helyi DHJ Építő Építőipari és Szolgáltató Kft. végezheti el a miskolci jégcsarnok 2-es pályájának felújítását, amelyre a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Sportegyesület írt ki pályázatot– derül ki a Közbeszerzési Értesítő keddi számából.

A nyertes ajánlattevő 969 millió forintért vállalta a munkát.

A több mint 2700 négyzetméter alapterületű létesítményben a kivitelezőnek gondoskodnia kell a jégpálya oldalfalainak és tetőszerkezetének hőszigetelt lezárásáról és a második ütemben ütemben megvalósuló könnyűszerkezetes öltözőfülkék kialakításáról. A jégcsarnokban két azonos felépítésű légkezelő berendezést építenek be, mindkettő 10 000 m3/h légszállításra képes, így a csarnokba akár 20 000 m3/h friss levegő is bevezethető.

Az épület jelenleg fatartó szerkezettel és ponyva fedéssel ellátott fedett jégpálya, amin a felújítás során a héjazatot lecserélik korcolt lemezfedésre, valamint oldalról bezárják a csarnokot. Kiépítenek egy videómegfigyelő rendszert, továbbá napelemeket telepítenek. A bővítés során kiegészítő alapozás épül a nyugati homlokzat mentén, ahol a térburkolat visszabontása után a meglévő alapot kiszélesítik, és egy zsalukő támfalat is kialakítanak, számolt be róla a Borsodi Hír.

Fotó: miskolcivsz.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek