Jelentés szögesdrót országból – Hardy Mihály jegyzete

Megosztás

Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában a… felháborodásról. Nekem akkor jutott eszembe, amikor Gulyás Gergely miniszter ezt a szót használta az Európai Bíróság döntésével kapcsolatban. A testület azért szabott ki egyszeri 200 millió eurós majd, napi 1 millió eurós bírságot, mert Magyarország nem hajtja végre a menekültekkel (és nem migránsokkal) kapcsolatos európai bírósági döntést. Magyarul: magasról tesz a valamennyi európai ország számára kötelező bírósági határozat végrehajtására. És ha ez nem lenne elég, még hülyének is nézi 1. a saját állampolgárait, amikor gátlástalanul hazudik az ügyben és 2. úgy tesz, mintha ez a döntés valamiféle derült égből a villámcsapásként érte volna a Karmelita Palotát és lakóit.

Az ügynek természetesen hosszú-hosszú előtörténete van. A kiindulási pont mindenképpen az, hogy az Orbán-kormány gyakorlatilag felszámolta a menekültügyi ellátási rendszert, lehetetlenné tette, hogy normális (értsd: európai) eljárásban megállapítsák, hogy ki jogosult védelemre és ki a gazdasági bevándorló vagy egyéb kalandor, védelemre nem jogosult személy. Helyette van a szögesdrót, a kutyás járőrök, a börtönökkel felérő konténertáborok, a többhavi értelmetlen várakoztatás, a családok szétszakítása és folytonos megalázása. Ez ellen az állami szintű embertelenség ellen hozott határozatot az európai bíróság, ennek a végrehajtását szabotálta el a kormány és most emiatt játssza el műfelháborodást Orbán Viktor meg Gulyás Gergely.

A dolog külön bája, hogy a kiszabott bírságot nem Gulyás Gergely, Szijjártó Péter vagy Orbán Viktor kell, hogy befizesse, hanem megint az adófizetők pénzén csinálják a cirkuszt meg a szervezett népbutítást.

A baj csak az, hogy mai árfolyamon 200 millió euróból (ennyi a mostani bírság) akár európai színvonalú menekültügyi szolgálatot is lehetne működtetni Magyarországon.

Hardy Mihály jegyzete a Klubrádió Esti gyors 2024. június 13-ai adásában hangzott el.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek