Ön ne legyen áldozata az ilyen kamu ígéreteknek!

online csalás

Megosztás

A rendőrség egy újabb online csalási esetről számolt be, amelyben egy miskolci férfi csaknem 2 millió forintot vesztett egy trükkös átverés áldozataként.

A történet szerint a miskolci áldozat 2024. április 9-én egy internetes keresőrendszer nevében kapott e-mailt, amelyben arról tájékoztatták, hogy 195 ezer eurót nyert. Bár a férfi nem vett részt semmilyen nyereményjátékban, a csaló további manipulatív lépésekkel rávette, hogy külföldön bankszámlát nyisson, majd különböző indokokra hivatkozva összesen több mint 2 millió forint összeget utaljon át egy ismeretlen számlaszámra az állítólagos “nyeremény” megszerzése reményében.

A Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást csalás bűntette miatt az ügyben. A rendőrség egyúttal felhívja a figyelmet, hogy egyre több hasonló online csalási eset fordul elő, ahol a bűnözők manipulatív módszerekkel próbálnak hozzáférni az áldozatok banki adataihoz, számlaszámaihoz, és pénzükhöz jutni.

A Mátrix Projekt keretein belül a hatóságok folyamatosan küzdenek az online csalók ellen, de a lakosság körültekintésére is szükség van az ilyen típusú átverések megelőzése érdekében.

Forrás: Police.hu Fotó: Pexels.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek