Borsodi online csalók rendőrkézen

online csalás

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság internetes autóalkatrész-csalások ügyében folytat nyomozást. Egy 23 éves férfi és 31 éves nővére 2024. február 4. előtt különböző online hirdetési felületeken olyan autóalkatrészeket reklámozott, amelyekkel valójában soha nem is rendelkeztek.

A bűnözők módszere az volt, hogy az internetről letöltötték autóalkatrészek képeit, majd ezekkel hirdettek termékeket értékesítésre. Az online csalók

összesen mintegy 1,5 millió forintos kárt okoztak azzal, hogy húsz vásárlótól előre átvették a vételárat anélkül, hogy rendelkeztek volna a kínált árucikkekkel.

A nyomozók a miskolci rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki a testvérpárt, de csak a férfi letartóztatását rendelték el.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy internetes vásárlásoknál körültekintően járjunk el: tájékozódjunk az eladóról, kerüljük az irreálisan olcsó ajánlatokat, ne fizessünk előre, lehetőség szerint válasszunk személyes átvételi módot, és ellenőrizzük az eladó korábbi visszajelzéseit.

Forrás: police.hu. Képünk (Forrás: Pexels) illusztráció

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek