Végleges: nem kapja vissza a Klubrádió a korábbi frekvenciáját

Megosztás

Döntött a Médiatanács a Budapest 92,9 MHz frekvencia felhasználási jogáról és nem adják azt vissza korábban ott működő Klubrádiónak – tájékoztatta lapunkat a hatóság. A Klubrádió 2014 és 2021 között működött a frekvencián, de a fideszes delegáltakból álló Médiatanács akkor nem hosszabbította meg a jogosultságukat.

A hatóság akkor ideiglenesen az ATV-közeli Spirit FM-nek adta a frekvenciát, majd később pályázatot írtak ki annak használatára. Erre a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület és a Klubrádiót üzemeltető Klubrádió Zrt. jelentkezett, végül az előbbi győzött, a hatóság szerint azért, mert ők kevesebbet ismétlik a műsoraikat. A következő tíz évben tehát marad a Spirit FM a 92,9-es frekvencián.

A Klubrádió már most is online működik, a pályázat eredményének megfelelően pedig ez így is fog maradni. Ezzel viszont egyrészt az idős hallgatókhoz, másrészt az autóban rádiót használókhoz is sokkal nehezebben jutnak el.

Sokak szerint politikai okai vannak, hogy nem hosszabbították meg a frekvenciahasználati jogosultságukat, a fideszes delegáltakból álló Médiatanácsnak ugyanis nem tetszhetett a rádió ellenzéki hangvétele.

Kapcsolódó cikkek