Debrecenben már annyi egy albérlet, mint Budapesten, Miskolc a legolcsóbbak között

Megosztás

A debreceni albérletárak lényegében utolérték a budapestieket, Mindkét városban bőven 200 ezer forint fölött van egy átlagos bérlemény ára. A megyei jogú városok közül Miskolc a legolcsóbbak között van.

 KSH-ingatlan.com lakbérindexe szerint a Hajdú-Bihar megyei városban 230 ezer forintba került az átlagos albérlet, Budapesten pedig 250 ezer forintba. Mögöttük Győr és Székesfehérvár következik, 180 ezer forintos átlagárral, majd Tatabánya 170 ezerrel, Veszprém 160 ezerrel és Szeged 159 ezerrel. A legnagyobb vidéki városok közül Pécsen (140 ezer) és Miskolcon (110 ezer) olcsóbbak voltak az albérletek – számolt be az adatokról a 444.hu

Miskolcon az árak érdemben nem változtak az egy évvel ezelőttihez képest. A hasonlóan olcsó Pécsett 10 ezer forinttal növekedett az átlagos ár és Szeged is hasonló emelkedést könyvelhetett el. A leginkább Debrecenben emelkedtek az árak, ott az egy évvel ezelőttihez képest 30 ezerrel kell több bérleti díjat fizetni.

Az ingatlan.com adatai szerint a bérbeadók már készülnek az albérletszezonra, mert a kínálat egyre nagyobb ütemben bővül. A kiadó lakóingatlan-hirdetések száma 40 százalékkal nagyobb a két évvel ezelőttinél, június elején összesen országosan több mint 14 ezer kiadó lakás és házból válogathattak a bérlők. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek