Brüsszel megvétózta, nem jönnek Felsőzsolcára a Szijjártó által beígért milliárdok

Megosztás

Hiába támogatta volna a magyar állam 16 milliárd forinttal a felsőzsolcai GKN Automotive Hungary Kft. beruházását, az Európai Bizottság tiltott állami támogatásnak minősítette, hiszen az anélkül is megvalósult volna.

Tavaly szeptemberben adták át a komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkező GKN Automotive legújabb európai gyárát. A brit tulajdonú cég felsőzsolcai létesítményének átadóján ott volt Szijjártó Péter külügyminiszter is, ami egyértelmű jele annak, hogy a beruházást a magyar állam is támogatja. Akkor azonban még nem derült ki, mekkora összegről van szó, a külügyminiszter tájékoztatása szerint ugyanis az Európai Bizottság még nem hagyta jóvá a tranzakciót.

Amint az az Európai Bizottság keddi közleményéből kiderült, elutasították a támogatást, hiszen a “Magyarország által nyújtani tervezett támogatás nincs összhangban az uniós állami támogatási szabályokkal”.

A GKN Automotive Hungary az autóipari hajtásrendszer-gyártás globálisan vezető vállalata, munkavállalóit folyamatosan toborozza, amiről mi is beszámoltunk korábban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek