A Tisza EP listája Miskolcon is majdnem annyi szavazatot kapott, mint a Fideszé

Megosztás

Nagyon szoros volt a verseny Miskolcon az EP listák között. A Fidesz 40 százalék alatt teljesített és nagyon közel került hozzá a Tisza. Az országostól jobban szerepelt városunkban az MSZP-DK-Párbeszéd közös listája is. Az adatok alapján kijelenthető, hogy Miskolc jelentős többsége ellenzéki. Akadnak azonban olyan települések is a megyében, ahol a Tisza jelentős verést mért a Fideszre.

A fővároshoz és a legtöbb megyei jogú városhoz hasonlóan Miskolcon is nagyon szoros eredmény született az EP választáson. Az eredmények a következőképpen alakultak:

EP választás eredménye Miskolcon

Az adatokból jól látszik, hogy a Tisza mindössze 2500 szavazattal maradt el a Fidesztől városunkban. A baloldali szövetségnek is jelentős bázisa van Miskolcon, ők is szereztek 6575 szavazatot, ami 10.56 százalékos eredményre volt elegendő, ami magasabb, mint az országos eredményük. A városban még a Mi Hazánk rendelkezik érdemi támogatottsággal, ők az országos eredményükkel szinte megegyező 6.68 százalékot szereztek.

A megyében azonban olyan település is akad, ahol a Tisza jelentősen megverte a Fideszt. Tiszaújvárosban a Fidesznek be kellett érnie a második hellyel, ugyanis Magyar Péter pártja a szavaztok több mint 40 százalékát megszerezte a városban. A kormánypártok itt a 31,86 százalékos eredménnyel zártak. A baloldali-zöld szövetség itt is jobban teljesített, 13,93 százalékot kaptak.

EP választás eredménye Tiszaújvárosban

Szorosabb eredménnyel, de Kazincbarcikán is vereséget szenvedtek a kormánypártok. A Tisza 34,81 százalékot, a Fidesz 31,89 százalékot, az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség pedig 15,87 százalékot ért el.

EP választás eredménye Kazincbarcikán

Nemcsak a hagyományosan ellenzéki településeken szerepelt jól Magyar Péter pártja. Szerencsen is aránylag szoros volt a verseny, ott a Fidesz 44,26 százalékot, a Tisza 33,03 százalékot ért el. Nagy meglepetésre a fideszes fellegvárnak számító Mezőkövesden ettől is szorosabb lett az eredmény. A kormánypártok 44,93 százalékot, a Tisza pedig 35,83 százalékot kapott.

AZ EP választás eredménye Mezőkövesden

A többi település eredményeit a választás.hu-n tekintheti meg.

Kapcsolódó cikkek