Kivágták Miskolc csodaszép, hatalmas fáját – videó

Megosztás

Minden helyi nagyon szerette a csodálatos juharfát, ami minden évszakban más arcát mutatva pompázott a Vörösmarty városrészen már évtizedek óta. Ám jött a vihar és kettéhasította, balesetveszélyessé vált, ki kellett vágni. A lakók szó szerint gyászolják a helyi nevezetességet.

Ezzel véget ért egy fejezet a miskolciak életében, a Szabó Lőrinc Általános Iskola előtt álló hatalmas fát ki kellett vágni.

A Vörösmarty városrész egyik ékessége, egy gyönyörű juharfa lelte halálát nem természetes úton a Szabó Lőrinc sétányon még májusban. Az esetről Dobos Klárától, az Új Misszió folyóirat szerkesztő-fotóriporterétől értesült a Minap.hu, aki „Egy fa emlékére” címmel búcsúvideót is készített, Vivaldi Négy évszak zenei aláfestésével, Zsekov Éva Mónika hegedűművész előadásában.

A videót amellett, hogy a portálhoz eljuttatta, több miskolci csoportban megosztotta a közösségi médiában. Az ehhez fűzött hozzászólásokból kitűnik, hogy sokan gyászolják a csodás fát a környékről, amely még életében a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskolának is árnyékot adott. 

„Gyászolok. Szerencsére csak egy fát, de fáj ez is nagyon: Miskolc  talán legformásabb fáját veszítettük el. Minden évszakban csodáltam, jártamban-keltemben fotózgattam is… A Szabó Lőrinc sétányon állt, a szintén a költő nevét viselő általános iskola előtt. Mondják, teljesen kettéhasadt, a fele ledőlt (bár akkortájt nem volt vihar a környéken). Hiányzik… Az ég madarai daloljanak az ágain…” – olvasható Dobos Klára kísérőszövegében. A pusztítás eredménye azonban jól látszott, nem maradt kérdéses, hogy a fát ki kell vágni.

A fa kivágását a Miskolci Városgazda végezte. Ők közölték, hogy a munkát megelőző vasárnapi vihar során a fa kettéhasadt, életveszélyessé vált, így szükséges lett a kivágása. Sajnáljuk mi is.

Egy fa emlékére

Gyászolok. Szerencsére csak egy fát, de fáj ez is nagyon: Miskolc talán legformásabb fáját veszítettük el. Minden évszakban csodáltam, jártamban-keltemben fotózgattam is… A Szabó Lőrinc sétányon állt, a szintén a költő nevét viselő általános iskola előtt. Mondják, teljesen kettéhasadt, a fele ledőlt (bár akkortájt nem volt vihar a környéken). Hiányzik…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek