A csillámporos műkörömdíszítésről részletesebben

Megosztás

Tavaly szeptemberben attól volt hangos a sajtó, hogy az Európai Bizottság elfogadta a REACH-rendeletet, amely a vegyi anyagokra vonatkozó uniós jogszabályokkal összhangban korlátozza a termékekhez szándékosan hozzáadott mikroműanyagokat. 

Ez az intézkedés minden olyan 5 milliméter alatti szintetikus polimer részecskére vonatkozik, amely szerves, oldhatatlan és ellenáll a lebomlásnak. Ide tartoznak például a műfüves pályákon, a kozmetikumokban, a tisztítószerekben, a játékokban vagy az orvosi eszközökben töltőanyagként használt szemcsés anyagok, illetve a laza csillámporok és mikrogyöngyök.

Az utóbbiak értékesítésére ugyan már tavaly október közepétől érvényes ez a rendelet, ám ha szemfüles vagy, akkor észrevehetted, hogy egyes webáruházakban, beleértve a Nail4U körömdíszítés kategóriáját, kaphatók még laza szerkezetű, műanyagalapú csillámok. Ez leginkább azért van, mert az Európai Bizottság annyi engedményt adott, hogy a készleten lévő csillámokat és effektporokat még ki lehet árusítani. 

Szóval, ha szeretnéd még sokáig élvezni ezeknek a klasszikus díszítőelemeknek az előnyeit, akkor célszerű betáraznod belőlük. Segítségképpen pedig a mai cikkünkben leírjuk, hogyan viheted fel őket a legegyszerűbben és a leggyorsabban.

Vágjunk is bele!

Bár lehet, hogy a csillámporos műkörömdíszítés egy kicsit időigényes, de nagyszerű módját jelenti annak, hogy kiemeld a manikűrödet, és extra csillogást adj neki. Arról nem is beszélve, hogy mindennapi viseletre is, illetve az olyan különleges alkalmakra is nagyszerű lehet, mint például az esküvők, a születésnapi bulik vagy bármilyen egyéb olyan rendezvény, ahol szeretnéd, hogy a körmeid különlegesen ragyogjanak. Mindenképpen megéri tehát a befektetett idő és energia.

Hasznos tudnivalók

Első lépésként készítsd elő a műkörmeidet a szokásos módon, azaz tisztítsd és formázd meg őket, majd vidd a választott zselét, és tedd a körmeidet a lámpába, hogy megszilárduljon. Ezt követően jöhet a csillámpor ecsettel történő felvitele, amelyből választhatsz egy- vagy akár többszínűt is! 

Hogy milyen mintázatban történik ez meg, csakis rajtad múlik. Lehet egy egyszerű csík, de akár egy bonyolultabb mintát is készíthetsz attól függően, hogy milyen végeredményt szeretnél elérni. Ezután tedd ismét a körömeidet a lámpába, hogy megszilárduljon, majd vigyél fel egy lezáró réteget a műkörömre, hogy megóvd a csillámporos mintát!

Ha szeretnél egy kis inspirációt

A csillámporral történő díszítés azért is előnyös, mert lehetővé teszi, hogy kifejezd a kreativitásodat, és olyan egyedi manikűrt hozz létre, amit mindenki megcsodál majd. Ha netán szükséged lenne némi inspirációra a mintákat illetően, akkor mindenképpen keresd fel a Pinterestet vagy az Instagramot, ahol millió ötlet áll rendelkezésre! 

Kísérletezz kedvedre, és találd meg a stílusodnak leginkább megfelelő csillámporos műkörömdíszítést! Éld át Te is a csillogás varázsát!

Kapcsolódó cikkek