Nem adott cigit, felgyújtotta – videó

ablak - szendrőlád

Megosztás

Tragikus eset történt csütörtök este Szendrőládon. Egy férfi súlyos bántalmazás és emberölési kísérlet áldozatává vált, miután egy ismerőse előbb megverte, majd felgyújtotta, mert az illető nem adott neki cigarettát. Az életveszélyes sérüléseket szenvedett férfi testének 60%-a megégett.

A rendőrség tájékoztatása szerint a gyanúsított péntek éjjel részegen több házat is felkeresett a faluban, ahol zaklatta a lakókat. Egy korábban ismert sörözőtársat is felkeresett otthonában cigarettáért, de miután az 50 éves férfi nem adott neki, először bántalmazta, majd egy benzines flakonnal leöntötte és felgyújtotta az áldozatot.

Egy szendrőládi lakos beszámolója szerint a vita a cigaretta miatt eszkalálódott, a sértett pedig eszméletét vesztette a dulakodás közben. A tettes ezután az áldozat nemi szervét is megsebesítette, majd rálökte a benzint és meggyújtotta, amit a szomszédok is észleltek.

A szendrőládiak szerint a sértett korábban gyakran segítette a mostani elkövetőt. Az égési sérülések következtében a férfi testének körülbelül 60%-a megégett, jelenleg égési központban ápolják válságos állapotban.

A rendőrség elfogta a gyanúsítottat, aki egyelőre egy hónapra letartóztatásba került a Miskolci Járásbíróság döntése nyomán. Az emberölés kísérletének gyanúja mellett a bírói indoklás kiemeli a különös kegyetlenség tényét is az elkövetési módszer miatt. A bíróság álláspontja alapján a várható súlyos büntetés, illetve a terhelt menekülési kísérlete mellett az is indokolta az őrizetbe vételt, hogy a szabadlábra helyezés esetén veszélyeztetné a további bizonyítást vagy akár újabb bűncselekményt követhetne el, netán befejezné a kísérleti szakban maradt emberölést. Mindezekre tekintettel egy hónapra elrendelték a férfi letartóztatását.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek