Átadták a szendrőládi Bódva-hidat

Megosztás

Megújult a szendrőládi Bódva-híd, mintegy 1,5 milliárd forint értékben. Mint ismeretes, a 27-es számú főúton, Edelény és Szendrőlád között álló Bódva-híd 2018 májusában szenvedett sérülést. Ekkor minden előzetes jel nélkül leszakadt jobb oldali járdakonzolja a korláttal együtt.

Demeter Zoltán, országgyűlési képviselő a péntek délelőtti megnyitón elhangzott beszédében hangsúlyozta, hogy számos felújítás történt az elmúlt időszakban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és ez jól mutatja, hogy erősödik a vidék. A politikus szerint igenis áldozni kell a hidakra, hiszen személy- és áruszállítás elképzelhetetlen nélküle. Továbbá azt is hangsúlyozta, hogy egy híd jelkép, hiszen összeköt országokat, településeket és embereket. De arról se feledkezzünk meg, hogy ezzel a beruházással gazdasági fejlődés várható és az itt élők között is szorosabbra fűzi a kapcsolatot.

Alakszai Zoltán, kormánymegbízott az eseményen ugyancsak a híd jelkép fontosságát emelte ki és azt a rengeteget munkát, amit az elmúlt években elvégeztek Borsodban. Tervek, elképzelések, szakemberek, hivatalok és természetesen a magyar kormány is kellett ehhez a projekthez, mondta Alakszai.

A megújult híd felülnézetből
A megnyitón beszédet mondott Alakszai Zoltán kormánymegbízott, Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, Ágh Péter államtitkár és Szilvai József Attila a Magyar Közút vezérigazgatója

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek