Dr. Barkai László: Az összefogás hiánya miatt elveszett Miskolc

Barkai László

Megosztás

Dr. Barkai László (DK, LMP-Zöldek, MSZP, Párbeszéd-Zöldek) este 10 órakor körülbelül 80 százalékos feldolgozottságnál állt a Miskolc Televízió kamerái elé. Értékelésében kifejtette, hogy az összefogás hiánya a Fidesznek ajándékozta a győzelmet.

Barkai László a maga és a munkatársai nevében, valamint az őket támogató politikai erők nevében megköszönte a választópolgároknak a rájuk adott szavazatokat, és a stáb személyének, illetve az egyéni jelölteknek nyújtott támogatását. Értékelve az elmúlt hetek munkáját elmondta, hogy a csapat jó munkát végzett, jól dolgozott együtt és kiváló programot állított össze Miskolcnak. 

A választás üzenetét is megfogalmazta. Eszerint a demokrácia nem működik jól, ha a demokratikus erők részéről nincs összefogás. Meglátása szerint a matematikai törvényeit nem követték azok a politikai erők, akikkel össze kellett volna fogni. Varga Andrea Klára (Függetlenek Szíve, Jobbik, Momentum) és csapata nem értette meg azt, hogy összefogás nélkül ahhoz segítik hozzá a várost, hogy FIDESZES vezetése legyen a városnak. A Nép Pártján lévő politikusok sem értették meg, hogy a rájuk leadott szavazatok szintén a Fideszt segítik a hatalomba való visszajutáshoz. Barkai úgy látja, amennyiben ez nem történt volna meg, akkor a matematika törvényei szerint az arány megfordult volna és ellenzéki győzelem született volna.

Barkai László tanulságként vonta le, hogy ma a demokrácián belül olyan folyamatok indultak el, hogy konkrét, szakmailag megalapozatlan programok nélkül, üzenetekkel, nem találkozva a választópolgárokkal, csak fényképek és videók formájában történő információátadással meg lehet nyerni a választást.

Végül sok sikert kívánt és gratulált a győztes oldalnak, s bizodalmát fejezte ki, hogy szívüket, lelküket beleteszik a város vezetésébe.

Dr. Barkai László és az Összefogás Miskolcért szövetség számtalanszor kérte a demokratikus erőket, hogy működjenek együtt, érvényesítsék a választók akaratát. Ezek a kísérletek azonban sikertelenek voltak, az együttműködést Jakab Péterék és Varga Andreáék is folyamatosan elutasították.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek