A Fidesz-támogatott független File Tamás nyert Sajószentpéteren

Megosztás

A függetlenként induló, de a kormánypártiak támogatását élvező File Tamás nyerte az önkormányzati választást Sajószentpéteren. A város új polgármestere a szavazatok több mint 35 százalékát kapta.

Az öt évvel ezelőtti választásokat valamivel több mint száz szavazattal veszítette el File, idén azonban meggyőző sikert aratott. Igaz, a legutóbbi négy ciklust kormányzó dr. Faragó Péter idén már nem indult, a leköszönő polgármester helyett az MSZP-DK koalíció Pasiczki Csabát indította, aki azonban csak harmadik lett, mivel nála még Kamasinszki jános (Polgárok Lakóhelyünkért) is több voksot kapott.

Csaknem 400 szavazattal azonban ő is elmaradt Filétől, míg az egyaránt függetlenként induló Nagyné Szabados Mária Katalin és György Ferenc még ennyire sem tudtak beleszólni a polgármesteri választásokba.

Sajószentpéteren 4364-en szavaztak, ez 46,93 százalékos részvételt jelent. A képviselő-testületet négy Fidesz-KDNP, három-három független és Polgárok Lakóhelyünkért, valamint kettő MSZP-DK képviselő fogja alkotni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek