Vezető francia gyár lett a Miskolci Egyetem partnere

Alstom - Miskolci Egyetem

Megosztás

Az Alstom, a világ vezető közlekedési rendszereket gyártó francia vállalatóriása stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetemmel. Az együttműködés fő céljai a tehetséggondozás támogatása és innovációs projektek elindítása.

A megállapodás alapján várható a hallgatók bevonása közös kutatási projektekbe, valamint a gyakorlati képzés és elméleti ismeretek összekapcsolása, egymáshoz közelítése.

A két fél együttműködésének köszönhetően Magyarországon hamarosan olyan kutatás-fejlesztési projektek indulhatnak, amelyek a termelési folyamatok, termékek és gyártási eljárások fejlesztését célozzák. Ezek a projektek ötvözni fogják a Miskolci Egyetem kutatási kapacitásait, infrastrukturális háttértámogatását, valamint az Alstom Hungary Kft. gyakorlati tapasztalatait és lehetőségeit. Az egyetem tudásbázisának és az Alstom magyarországi leányvállalatának szinergiája teszi majd lehetővé az innovatív termék-, termelés- és folyamatfejlesztési kutatás-fejlesztési kezdeményezések megvalósítását hazánkban a két szervezet kooperációjának eredményeként.

Alstom Hungary

Az Alstom Hungary ügyvezetője, Balázs Gáspár kiemelte, hogy a vállalatok számára kihívást jelent a jól képzett szakemberek és szakmunkások biztosítása hosszú távon. Az együttműködés illeszkedik a vállalat mátranováki gyárában működő oktatási programjukhoz.

Az Alstom globális szinten a közlekedési iparág legszélesebb portfólióját kínálja termékeivel és szolgáltatásaival. A 64 országban jelen lévő cégcsoport az elmúlt pénzügyi évben 17,6 milliárd eurós bevételt ért el. Magyarországi leányvállalata pedig 40 millió eurós árbevételt realizált 2022-ben, elsősorban exportértékesítésekből.

Fotók: Alstom Hungary

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek