Francia céggel kötött stratégiai megállapodást Szijjártó Péter

Megosztás

A magyar kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött a francia Alstommal – jelentette be pénteken Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A miniszter szerint a megállapodás hozzájárulhat ahhoz, hogy „Magyarország lokális kivétel lehessen a küszöbön álló európai recesszió alól”. Hozzátette: a jelenlegi súlyos gazdasági válságban rendkívül fontos a gazdasági növekedés fenntartásához a befektetői bizalom és a nagy nemzetközi vállalatok újabb beruházásainak megnyerése.

Szijjártó kiemelte, hogy az Alstom globális piacvezető a vasúti gyártás terén, és a 650 embert foglalkoztató mátranováki üzeme is jelentős központja a tevékenységének, az itt készült alkatrészeket a legkorszerűbb technológiákhoz használják fel. Azt is mondta, az Alstom elkötelezett a magyarországi kapacitásai bővítése, újabb munkahelyek teremtése mellett.

„Legfontosabb gazdaságpolitikai feladatunk a jelenlegi rendkívül nehéz körülmények között biztosítani azt, hogy a magyar embereknek legyen munkájuk és megbízható út álljon előttük a jövőbe” – mondta Szijjártó.

(MTI)

Amennyiben ön is hozzájárulna a független média fennmaradásához és a vidék valódi híreinek bemutatásához, kérjük erre a linkre kattintva támogassa munkánkat!

Kapcsolódó cikkek