Hatvan újszülött – hatvan új fa az Avason

újszülöttek parkja

Megosztás

Az Avas 3-as üteme újabb újszülöttek parkjával gazdagodott. Tavaly a 7-es számú miskolci választókörzetben 60 gyermek született, ennek tiszteletére 60 fát ültettek el a szülők a sportpálya mellett.

A fák beszerzését Fodor Zoltán önkormányzati képviselő fejlesztési alapjából, 3,5 millió forintból finanszírozták. „Ha valami kicsit akarsz az utókorra hagyni, ültess egy fát; ha nagy dolgot, akkor nevelj egy gyermeket” – idézte a mondást a szocialista képviselő.

Szombaton számos kisgyermekes család gyűlt össze az avastetői sportpályán. A városrészben már hagyománnyá vált, hogy az újszülöttek tiszteletére a szülők emlékfát ültetnek. Az elmúlt évben 60 gyermek született, így idén is 60 új fát ültettek el.

Miskolc Ma 2024. 06. 03: Bővült az Újszülöttek parkja

IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://www.youtube.com/channel/UCe9SP31d0C9yQZYHUqJDpNQ?sub_confirmation=1 ***** ÉLŐADÁS: https://www.minap.hu/eloadas LÁTOGASSON EL WEBOLDALUNKRA: https://www.minap.hu/ FACEBOOK: https://www.facebook.com/minapmiskolc INSTAGRAM: https://www.instagram.com/minap.hu/ TWITTER: https://twitter.com/minaponline

A faültetést 12 évvel ezelőtt indította Fodor Zoltán, a terület önkormányzati képviselője. Elmondta, hogy a védőnők segítségével keresi fel a családokat, és minden évben nagy örömmel fogadják a meghívást a kisgyermekes szülők. A családok többek között díszkörtét, nyírfát és kőrist ültettek. A gödröket előre kiássák, a fákat megveszik, beültetik, majd félig elültetve hagyják őket. Az előző nap iszapozzák is a gödröket, a szülők pedig eljönnek, és egy sorsolás keretében kiválasztják a fájukat. Egy dobozban hatvan szám van, mindenki húz egyet, és az alapján dől el, kinek melyik lesz a fája.

Az önkormányzati képviselő hozzátette, hogy idén még további 25 fát fognak elültetni az avasi újszülöttek parkjaiban a korábban kitört vagy kiszáradt csemeték pótlására.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek