Újabb facsemetéket ültettek az Újszülöttek Parkjába

Megosztás

Immár a 11. alkalommal került sor az ültetésre az elmúlt évben született gyermekek ünneplésére, ezúttal 33 család látogatott ki az eseményre.

Az újszülöttek érkezését megünneplő faültetés koncepcióját Fodor Zoltán képviselő először tíz évvel ezelőtt ültette át a gyakorlatba, létrehozva a városban az első ilyen jellegű parkot – írja a Minap.hu. Azóta évente nőtt a számuk, immár a tizenegyedik ilyen eseményre került sor.

Szombaton harminchárom család látogatott el Miskolcon az Avason lévő Újszülöttek Parkjába, hogy a Velünk a Város frakció képviselőjével együtt elültessék a facsemetéket, a saját csemetéik érkezésének megünneplésére.

Ez a 33-as szám egyébként valamelyest alacsonyabb, mint az előző években. A képviselő a lapnak elárulta: több facsemetét vásároltak, összesen 68-at, a fennmaradókból a korábbi ültetések után kipusztult fákat pótolták.

Fodor a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésben azt is elmesélte: szombaton találkozott olyan családdal, akiknek a gyermeke most 12 éves, miután az első faültetés alkalmával született.

Fotó: Mocsári László/Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek