Szűk körben adták át az összetartozás szimbólumát Sátoraljaújhelyen

Megosztás

Vallási méltóságok, államtitkárok, egy miniszterelnök-helyettes, polgármesterek és országgyűlési képviselők társaságában ünnepélyes hídavatás volt június 4-én Sátoraljaújhelyen.

Egy öttagú család heti bevásárlása kitelne abból a 25 ezer forintból, amit erre az élményre ki kellene fizetniük, mondta a helyszínen a Népszava munkatársának egy teljesen civil lakatos-hegesztő, aki puszta kíváncsiságból érkezett az ünnepségre.

Természetesen a nem kormánypárti sajtó erre az eseményre sem volt hivatalos, sőt igazán nagy elhivatottság kellett ahhoz, hogy bejusson a díszes rendezvényre a lap munkatársa, de végül átverekedte magát az akadályokon és testközelből figyelhette a megnyitót.

Szűk körben adták át az új turisztikai attrakciót

“Az új híd összeköti az Árpád-kori történelmi Magyarországot a mostani generációval, a határon innenieket a határon túliakkal, ezért a híd a maga több mint 723,6 méteres távolságával nem csak egy vasszerkezet, hanem eszmei mondanivalót is hordoz.” – mondta Szamosvölgyi Péter polgármester, majd átadta a szót Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesnek, aki Trianonról és a magyarságról tartott előadást.

VID_20240605_101900332

Watch “VID_20240605_101900332” on Streamable.

Természetesen nem maradhatott ki a háborús tematika sem, Semjén értekezett arról is, “hogy Magyarország számára halálos veszély, amikor külső és belső ellenségei egy kottából játszva támadnak rá, ezért ha a „belső ellenségeinket meg tudjuk fékezni, akkor külső ellenségei sem bírnak velünk” 

Végül az egyház képviselői megoldották a hidat, majd a nap fénypontjaként Semjén Zsolt és a helyi polgármester egy 136 literes üres gönci hordót gurított végig a szerkezet első néhány tíz méterén.

A függőhíd hossza 700 méter, 200 tonna a súlya, 83 méter a legmagasabb pontja, 4 milliárd forint az építési költsége. Az építkezést a környékbeliek nem nézték jó szemmel, a Borsod24 pedig azt is kiderítette, hogy a hasonló európai turisztikai attrakciók nem csupán kevesebb pénzből épültek, de némelyiket teljesen ingyen látogathatják az érdeklődők egész évben.

A Népszava megszólította a híd alatt élőket is. Elegáns lett volna, ha az önkormányzat megveszi azt a tucatnyi házat, amely a leginkább érintett a függőhíd miatt, így a tulajdonosokban sem maradna rossz szájíz. A négymilliárdos beruházásból biztosan le tudtak volna csípni erre száz-kétszázmillió forintot, mondta az egyik tulajdonos.

Fotók: Népszava/Huszár Dávid, Borsod24/Tóth István

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek