Osztálytalálkozó ötvenöt év után Szerencsen

Megosztás

Hosszú idő után ismét találkozott a szerencsi Bocskai István Gimnázium 1969-ben érettségizett angol-orosz osztálya.

A Szerencsi hírek bejegyzéséből kiderül, hogy az osztály egyik különlegessége, hogy ők voltak az elsők, akik már a gimnázium jelenlegi épületében tettek sikeres vizsgát. Az eseményen részt vett öregdiákok felelevenítették az iskolai éveket, majd beszámoltak arról, mi történt velük az elmúlt több mint öt évtizedben.

Közülük a legismertebb diáknak, Van Driel-Gesztelyi Lídiának még a Wikipédián is van angol nyelvű biográfiája, amelyből kiderül, hogy az egyik leghíresebb magyar csillagászként jelenleg a University College London Mullard Űrtudományi Laboratóriumának tudósa és fizikaprofesszora.

Egykori tanulótársai sem panaszkodhatnak, hiszen egyéb területeken értek el kiemelkedő sikereket: van köztük borász, építész, gyógyszerész, de akad, aki a bankszektorba került, vagy egy multi vezetőségébe. Szegedi Pál osztályfőnökükre mindannyian szeretettel emlékeznek vissza, mint ahogy arra a tíz osztálytársukra is, akik már nem lehetnek köztük.

Elhatározásuk szerint öt év után ismét találkoznak.

Szerencsi Hírek

👉 55 éves osztálytalálkozót tartott június 1-jén az 1969-ben végzett Bocskai István Gimnázium IV.A (angol-orosz) osztálya. ➡️ Az 1969-es év különleges volt a diákok számára, mivel ők voltak az…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek