Borsod24 podcast – Fókuszban az esélyegyenlőség

Megosztás

A Borsod24 legfrissebb podcast adása egy rendkívül aktuális és fontos témát boncolgat: az esélyegyenlőséget Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az adás középpontjában a hátrányos helyzetben lévő csoportok állnak, különös tekintettel a romákra, nőkre és a fogyatékossággal élőkre. A műsor célja, hogy feltérképezze a megyei helyzetet, bemutassa az érintett rétegek előtt álló kihívásokat és lehetőségeket, valamint megvizsgálja a lehetséges megoldásokat.

A téma szakértői ezúttal is Szabó-Tóth Kinga a Miskolci Egyetem szociológusa és Fekete Sándorral az egyetem politológusával, akik hitelesen és részletesen tudnak beszélni az esélyegyenlőség előmozdításáról, a pozitív példákról. Többek között az is kiderül, hogy Miskolcon minden huszadik állampolgár érintett a fogyatékosság kérdésében, ami magas aránynak számít országos viszonylatban. Ahogyan azt Fekete Sándor, a Miskolci Egyetem fogyatékosügyi koordinátora elmondta, a felsőoktatásban semmivel sem rosszabb a helyzetük ezeknek a fiataloknak, hasonló eredményekkel teljesítenek, mint ép társaik.

Szabó-Tóth Kinga az elöregedő társadalmunk tendenciáit is érinti, illetve a láthatatlan roma középosztályt és a növekvő értelmiségi réteget.

Hallgassa meg a Borsod24 legújabb podcast adását és legyen részese a változásnak!

Esélyegyenlőség Borsodban – Ki védi meg a romákat, a nőket, az időseket és a fogyatékossággal élőket? (S01E03)

Listen to this episode from Borsod24 Podcast on Spotify. A Borsod24 Podcast legújabb adásában a különösen hátrányos társadalmi és gazdasági helyzetéről ismert Borsod-Abaúj-Zemplén megye legégetőbb esélyegyenlőségi kérdéseiről vitatkoztunk Szabó-Tóth Kinga szociológussal és Fekete Sándor politológussal. Többek között olyan témák kerültek szóba, mint a cigány kisebbség problémái, és azok lehetséges megoldásai.

Korábbi podcast műsorainkat itt és itt tudja meghallgatni.

Fotó: MTI

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek