Választások Miskolcon: ők a 6. kerület jelöltjei

Megosztás

Kevesebb, mint két hét van hátra a választásokig, ezért a Borsod24 cikksorozatban mutatja be az egyes önkormányzati választókerületek képviselőjelöltjeit. A hatodik egyéni választókerületbe tartozik az ikonikussá vált Avas városrész, aminek problémái az utóbbi évtizedekben országszerte elhíresültek. Azóta ugyan lecsillapodni látszanak az avasi hullámok, amik hátán három hölgy és két úr kardoskodik a képviselőségért.

A hatodik választókerületben Szilágyi Szabolcs az MSZP-DK-Párbeszéd-LMP, Kozma István Jánosné a Fidesz-KDNP és a Pont Mi Egyesület, Barkasziné Leskó Gyöngyi a Független SZIVE, Jobbik, Momentum, Vozár Martin a Mi Hazánk és Rózsa-Atkinson Erika Terézia a Nép Pártján képviselőjelöltje vállalta a megmérettetést.

Szilágyi Szabolcs az MSZP-DK-LMP-Párbeszéd képviselőjelöltje immár tíz éve a körzet önkormányzati képviselője. Az 1988-as születésű politikus gyerekkora óta él az Avason, Informatikai műszerész, műszakicikk-eladó, villanyszerelő és villanyszerelő szakmák elsajátítása után történész és régész diplomáját a Miskolci Egyetemen szerezte, majd megtoldotta egy politológia mesterdiplomával is. 2013 és 2022 között a Jobbik vezető Borsod-Abaúj-Zemplén megyei politikusa, volt majd kilépett a pártból és csatlakozott a DK frakciójához. Elmondása alapján csak arra tesz ígéretet, amit meg tud valósítani és minden rábízott pénzzel az utolsó fillérig elszámolt a lakossági fórumain. A visszajelzésekből úgy tűnik számára, jó gazdája a városrésznek. Közös erővel sikerült megújítani a tereket és a városban itt bővült a leginkább a parkolóhelyek száma, de még mindig szükség lesz további parkolók építésére. Ötödik éve Szarka Dénes képviselőtársával rendezi meg a Mozdul az Avas főzőversenyt, és szabadtéri programot. Idén holnap fogjuk újra megrendezni ezt a nagysikerű, hagyománnyá vált gyereknap előtti rendezvényt, Folytatná a lakótelep parkosítását, a járda- és lépcsőfelújításokat. A forgalmasabb gyalogátkelőhelyekre okos zebrákat telepítene. Digitális menetrendkijelzőt helyeztetne a Szentgyörgy út páros oldalán található buszmegállóba.

Kozma István Jánosné a Fidesz-KDNP és a Pont Mi Egyesület képviselőjelöltje. 1956-ban született, férjével, két lányával és családjaikkal Miskolcon élnek. Iskoláit Miskolcon, majd Egerben az Eszterházy Károly Főiskolán végezte Pedagógia szakon. Nyugdíjazásáig vállalkozóként dolgozott. A keresztény értékrend meghatározó az életében, ezért 2009-ben a KDNP miskolci szervezetének tagja lett. Az avasi lakótelepen 2014-ben és 2019-ben is képviselőjelölt volt a FIDESZ-KDNP színeiben. 2020-tól Miskolc város önkormányzati képviselője. Szerettük volna megtudni, hogy milyen célokat tűzött ki a hatos számú választókerület lakói számára, de nem kívánt nyilatkozni, a Facebook profilján pedig túlnyomórészt az általános kampányesemények és ígéretek jelennek meg, amiből egy ígéret emelhető ki. Újraaszfaltoznák a rossz állapotban lévő, toldozott-foltozott utakat és mesterséges intelligencia igénybevételével utasbarát menetrendet vezetnének be.

Barkasziné Leskó Gyöngyi a Független SZIVE, Jobbik, Momentum képviselőjelöltje 1955-ben Hernádkakon született. A Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett szaküzemgazdász, és pénzügyi szakértő végzettséget, ugyanakkor Leskó művésznéven hobbifestő. Egykori földeses diákként ismerkedett meg Miskolccal, majd a főiskola elvégzése után ide jött vissza dolgozni is. 2009-től lakik Miskolcon. Szaküzemgazdász és pénzügyi szakértői végzettsége lehetőséget teremt a számára, hogy sok miskolci lakost új és szebb otthonhoz juttasson, vagy segítsen a társasházak felújításához szükséges pénz előteremtésében. Többek között ezt a munkát szeretné folytatni képviselőként, azért, hogy a városi döntésekben nagyobb figyelem jusson a lakosság rezsi terheinek csökkentésére. Pénzügyi gazdálkodáshoz értő szakemberként szeretné elérni, hogy a forrásokat a város fejlődésére és ne értelmetlen kiadásokra fordítsák.

A választókerületi térkép segítségével megtekintheti, hogy pontosan mely utcák tartoznak Miskolc 6-os számú önkormányzati választókerületébe (forrás: Nemzeti Választási Iroda)

Vozár Martin a Mi Hazánk képviselőjelöltje születésétől az Avas II. ütemben él. 2017-ben végzett a Miskolci Szakképzési Centrum Fazola Henrik Építőipari és Művészeti Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában informatikai szakon. Jelenleg ügyfélszolgálatosként dolgozik több különböző cégnél. Nap mint nap szembesül a körülötte élők problémáival, mind a parkolás, mind a közlekedés, közbiztonság, köztisztaság és zöld területeket illetően. Ráadásul úgy gondolja, az épülő munkásszálló a leendő vendégmunkásokkal újabb problémák forrása lehet, amelynek építésével nem ért egyet. Jelöltként, ezen problémák megoldását kezelné elsődlegesként. Szeretné, ha az itt élők azt éreznék, van, akire számíthatnak.

Rózsa-Atkinson Erika Terézia, a Nép Pártján képviselőjelöltjeként induló, miskolci születésű vállalkozó, biogazdász, aki évtizedeken át Kanadában élt, ahol számos sikeres vállalkozást indított el, de évekkel ezelőtt hazaköltözött a családjával. Tudja, hogyan lehet a semmiből teremteni valamit. Most Miskolcon szeretne teremteni. Jólétet, biztonságot, nyugalmat. Képviselőként kamatoztatná azt a tudást, amelyet az elmúlt évtizedekben szerzett a nyugati világban. Úgy látja, megvan az Avason is a tehetség, tudás, szorgalom, tisztesség, amiből építkezni lehet. Rendezett városképet, biztonságot, panelprogrammal megvalósított rezsicsökkentést, pontos, a lakosság igényeihez igazodó tömegközlekedést szeretne elérni.

Miskolc hatodik választókerületének képviselőjelöltjei a Nemzeti Választási Iroda oldalán

Amint megírtuk, a Munkáspárt jelöltjeinek ajánlásgyűjtése egy tragikus haláleset miatt abbamaradt, a Kutyapártosok pedig visszaléptek a jelöltségtől. A választókerületben Répási János és Csatári Balázs indult volna a színeikben. Egyik szervezetet se találják meg a miskolci hatodik választókerületben az önkormányzati szavazólapokon.

Ha kíváncsi Miskolc többi választókerületének képviselőjelöltjeire is, itt találja meg őket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek