Lesz vita vagy nem lesz vita? Varga Andrea továbbra is várja a jelölteket

Megosztás

A Függetlenek SZIVE választási szövetsége 2024. május 25-én tette közzé felhívását, amelyben Varga Andrea Klára a többi miskolci polgármesterjelöltet hívta nyilvános vitára. Azóta egyik jelölttől sem érkezett visszajelzés sem Varga Andrea Klára, sem pedig a vita közvetítését vállaló Mikom Nonprofit Kft. részére, olvasható a szerkesztőségünk részére eljuttatott közleményben.

A Függetlenek SZIVE közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

“A választási szövetséget alkotó Függetlenek SZIVE, a Momentum és a Jobbik-Konzervatívok továbbra is hisz benne, hogy a nyilvános jelölti viták segíthetnek a választópolgárok számára eldönteni, szavazatukon keresztül kibe fektessék bizalmukat. Hiszünk a demokráciában és a demokrácia erejében!

Miskolcon hét személyről gondolta úgy legalább 500 polgár, hogy kapjon esélyt meggyőzni őket: alkalmasak lehetnek a város irányítására. Választási szövetségünk nem szeretne senkit sem megfosztani ettől a bizonyítási lehetőségtől, nem érezzük, hogy tisztünk lenne akár egyetlen miskolci polgár helyett is véleményt mondani arról, ki az esélyes jelölt és ki nem. A helyi önkormányzati választás június 9-én lesz, akkor derül ki, hogy melyik polgármesterjelöltet találják a bölcs miskolciak a legalkalmasabbnak.

Éppen ezért továbbra is tiszteletben tartjuk a választókat, nem próbáljuk megvezetni őket félreérthető üzenetekkel. Egy nyilvános vita kiváló alkalom arra, hogy a jelöltek a programjukat ütköztessék és segítsék a miskolciakat döntésük meghozatalában.

A Függetlenek SZIVE és a Mikom Nonprofit Kft. meghívása továbbra is él minden miskolci polgármesterjelölt felé, miután Varga Andrea Klárával ellentétben a Partizános nyilvános vitát többen lemondták, akárcsak az aHang nyilvános jelöltbeszélgetését.

Üzengetések helyett várjuk a visszajelzéseket, hogy minél előbb elindulhasson a program szervezése.” – olvasható a közleményben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek