Újranyit egy miskolci Drogerie Markt, vásárlással lehet támogatni a fogyatékossággal élő embereket

Drogerie Markt (DM)

Megosztás

Június 6-án ismét megnyílik Miskolcon az Újgyőri főtérnél a DM üzlete.

A csütörtöki nyitást egy jótékonysági eseménnyel kötötte össze a kozmetikumokat, egészségügyi cikkeket, és háztartási termékeket forgalmazó cég. Aki aznap 17 és 18 óra között vásárol, a költésével támogatja a Szimbiózis Alapítványt, mely már húsz éve segíti a fogyatékossággal élőket és a megváltozott munkaképességűeket.

A DM nemcsak a teljes egyórás bevételt ajánlja fel, de aznap kiállítást is szervez az alapítvány miskolci lakóotthonaiban élők rajzaiból.

A Szimbiózis Alapítvány ezt vallja:

“A fogyatékossággal élők – különös tekintettel az értelmileg akadályozottakra és az autizmussal élőkre – képesek értékteremtő munkával hasznos tagjaivá válni a társadalomnak. Ehhez egyrészt megfelelő felkészítésre, tárgyi feltételekre, szakmai segítségnyújtásra van szükség, másrészt adekvát szociális szolgáltatásokra, továbbá elengedhetetlen a befogadó társadalmi szemléletváltozás. A „szimbiózis” minden érintett fél azon egyenrangú partnerségben létrejövő együttműködését jelképezi, ahol képességeikhez mérten a közösség javára munkálkodnak együtt.”

Áldozatos munkájuknak köszönhetően a Martin Kertvárosban és Diósgyőrben is van 14-14 személynek alkalmas lakóotthonuk Miskolcon. Diósgyőrben emellett két másik támogatott lakhatási szolgáltatást nyújtanak a Szent Mihály Házban és a Varáthegyi Fűzfás Házban, ez a négy hely együtt 52 kliensük számára biztosít szociális lakhatást. 2024-re további 19 lakónak terveznek támogatott lakhatást nyújtani. Az alapítvány valamennyi kliense dolgozik napi 6-8 órában.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek