Választások Miskolcon: ők a 5. kerület jelöltjei

Megosztás

Kevesebb, mint egy hónap van hátra a választásokig, ezért a Borsod24 cikksorozatban mutatja be az egyes önkormányzati választókerületek képviselőjelöltjeit. Az ötös számú választókerületben 5 jelöltnek sikerült összegyűjteni a szükséges ajánlásokat így ők mérkőzhetnek meg a körzet képviseletéért.

Kiss Tibort, az Összefogás Miskolcért (Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület, MSZP, LMP, DK, PÁRBESZÉD) jelöltjét, sokan ismerhetik az Avason, hiszen 24 éve Judo edzőként tevékenykedik a Hermann Ottó Általános Iskolában. 2019-től az önkormányzat  Köznevelési, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottságának is tagja. Szerinte a legfőbb gondot a közbiztonság, a parkolási nehézségek, az utak, járdák, lépcsők állapota, valamint a játszóterek helyzete jelenti. Kiemeli azt is, hogy: “Ígérgetni mindenki tud, én nem ígérek, cselekszem!”

A Fidesz-KDNP jelöltje Alavári Zsuzsa lesz. Ugyan a Fidesznek is küldtünk megkeresést, hogy küldjék el jelöltjük bemutatkozását, nem tartották fontosnak, hogy olvasóink tájékozódhassanak a jelöltjeikről. Alavári Zsuzsáról mindössze annyit tudni, hogy 12 éve egy óvodában dolgozik, óvodai asszisztensként.

A Jobbik-Momentum-SZIVE jelöltje Szarka Dénes tanulmányait Miskolcon végezte, harmadik generációs avasi lakos. Korábban dolgozott külföldön, valamint egy multinacionális vállalat kötelékében logisztikai tervezőként. 2019-ben a választókerület képviselőjének választották.
Azt mondja, hogy képviselőként, helyi lakosként ismeri a városrész problémáit, de látja az erősségeit is. Az elmúlt öt évben igyekezett támogatni a környék intézményeit egyesületeit, hisz a közösség erejében és határozottan vallja, hogy az Avast otthonos, élhető városrésszé tehetik.

A választókerületi térkép segítségével megtekintheti, hogy pontosan mely utcák tartoznak Miskolc 5-ös számú önkormányzati választókerületébe

A Mi Hazánk Tóth Zsoltot indítja, aki évtizedek óta az Avason él. A 42. sz. Általános Iskola után a 101.sz. Szakmunkásképzőben végzett, mint autószerelő. Tizenhat évig volt hivatásos katona. Ezt követően az élet nehézségei úgy hozták, hogy egyedül maradt most már 18 éves értelmi fogyatékos fiával, akit ő nevel és gondoz. A körzet problémái kapcsán kiemelte a parkolási gondokat, valamint a tapolcai elágazástól a Városközpontig utat szeretne a kerekesszékeseknek és a babakocsisoknak. Emellett a közbiztonságon is javítani kíván.

A Nép Pártján Iski Csabát indítja, aki az MVK munkatársa. Avasi kötődéséről nem esik szó a bemutatkozójában, de számos ígéretet megfogalmazott. “Az Avas végre híres legyen és ne hírhedt. Legyen híres a közösségépítésről, az összetartásról, a működő tömegközlekedésről, a biztonságról, a valódi rezsicsökkentést jelentő panelprogramról, az elérhető szolgáltatásokról, a köztisztaságról.”

A körzetben felvette még az ajánlóíveket Kriston Andrea az MKKP jelöltje és Pető András a Munkáspárt jelöltje, de nekik nem sikerült kellő mennyiségű érvényes ajánlást összegyűjteniük.

Amint megírtuk, a Munkáspárt jelöltjeinek ajánlásgyűjtése egy tragikus haláleset miatt abbamaradt, a Kutyapártosok pedig visszaléptek a jelöltségtől. A választókerületben Pető András és Kriston Andrea indult volna a színeikben, így egyik szervezetet se találják meg a miskolci ötödik választókerületben az önkormányzati szavazólapokon.

Ha kíváncsi Miskolc többi választókerületének képviselőjelöltjeire is, itt találja meg őket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek