Javulnak a borsodi fogyatékos emberek lehetőségei, a Szimbiózis Alapítvány bővíti lakhatási szolgáltatásait

Megosztás

Így is rendkívül nehéz bejutni, hiszen több, mint százfős a várólista. Most többek között egy rendkívül szép kertes házzal gazdagodott az alapítvány, de ezen felül még további panellakás átalakítását kezdték meg ugyanezen célból.

Az egyik ingatlan a Kiss tábornok úton található.

A szervezet öt különböző helyszínen jelenleg hatvan fő számára nyújt lakhatási lehetőséget Miskolcon. A legnagyobb házban tizennégyen, a legkisebben heten laknak. Van, ahol magasabb szükségletű fogyatékos emberek tartózkodnak – van, ahol részben önállósult személyek élnek.

Jellemzően olyanoknak biztosítanak így lakhatást, akiket idős szüleik már nem tudnak tovább otthon felügyelni, ugyanakkor érkeznek hozzájuk lakók gyermekvédelmi intézményekből is. A várólista a Szimbiózis Alapítvány otthonaiban jelenleg átlagosan száz fős, ami azt is jelenti, hogy akár húsz évbe is beletelhet, amíg valaki felvételt nyer az áhított létesítménybe.

Ezt a problémát orvosolja az a pályázat, melynek keretében további húsz új férőhelyet alakítanak ki városszerte. Ezek közül az egyik az a Kilián és Diósgyőr határán fekvő, tizenkét fős nagy családi ház, ahol – meglévőikhez hasonlatosan – éjjel-nappali felügyeletet biztosítanak majd a szakemberek az év valamennyi napján. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek