Miskolc érted fejlődik: bővült a Herman Ottó Múzeum

Megosztás

A 125 éves Herman Ottó Múzeum falai között több mint háromszázezer műtárgy és dokumentum található.

A város kiállítási kínálatának erősítése, a látogatószámok növelése, a múzeumlátogatás minőségének emelése céljából indult el a Herman Ottó Múzeum bővítése és környezetének fejlesztése című projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormányzat vissza nem térítendő támogatásából. A fejlesztés célja a múzeum Görgey u. 28. sz. alatti központi épületében egy, a kulturális örökségre alapozott turisztikai attrakció kialakítása.

A fejlesztés eredményeképpen a múzeum épülete egy kétszintes kiállítótérrel bővült. Az új épület földszintjén egy új, innovatív, interaktív elemekkel rendelkező, műtárgyak számára méltó környezetet biztosító képtár valósult meg, ahová a Petró-gyűjtemény és a Kövesi-gyűjtemény költözik majd. Az új épület első emeletére pedig egy hiánypótló és régóta megvalósulásra váró, interaktív elemekkel rendelkező helytörténeti állandó kiállítás kerül majd „Miskolci történetek” címmel. A jelentős kultúr- és művészettörténeti értékeket képviselő műtárgyak egy egyedi, élményközpontú megközelítésben kerülnek bemutatásra a megújult Múzeumban.

A fejlesztés eredményeként egy komplex, történeti hagyományokra alapozó, ugyanakkor XXI. századi élménytér jön létre, valamint bővülnek a múzeum program- és kiállítás-szervezési lehetőségei. Az új kiállítási látványosságok várhatóan hozzájárulnak a látogatók számának növekedéséhez.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek